Doi minori care au spart site-ul PSD, ridicați de procurorii DIICOT

0

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele a doi suspecți minori, suspectaţi că au spart mai multe site-uri, între care şi cel al PSD. Potrivit anchetatorilor, tinerii cereau bani în monedă virtuală pentru restabilirea situației anterioare. Procurorii DIICOT precizează, într-un comunicat de presă, că în timpul percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe sisteme informatice și medii de stocare a datelor informatice.

Procurorii DIICOT precizează că „există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 26.06.2018 – 10.07.2018, suspecții, folosind programe informatice specializate, au accesat ilegal mai multe web-site-uri aparținând unor entități de drept public și drept privat din România și străinătate, au alterat conținutul și restricționat accesul pentru utilizatori, iar în unele dintre cazuri au solicitat sume de bani în monedă virtuală pentru restabilirea situației anterioare.

Printre web-site-urile compromise de către cei doi se numără și cele aparținând Poliției Locale Ploiești și Forţelor Navale Române, precum și web-site-uri aparținând unor entități private din România.

Suspecții au încercat să compromită și web-site-urile aparținând Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, acțiune nerealizată datorită măsurilor de securitate existente”.

Procurorii mai precizează că „la data de 11.08.2018 suspecții au accesat ilegal și restricționat accesul la web-site- ul aparținând Partidului Social Democrat, iar la 12.08.2018 au accesat ilegal și restricționat accesul la website-ul aparținând Direcției Generale de Evidență a Persoanelor a Municipiului București”.

„În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice și perturbarea funcţionării sistemelor informatice.

Dosarul este instrumentat împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.