Liderii politici, val de urări cu ocazia Zilei Marinei și a Sfintei Maria

0

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj dedicat marinarilor cu ocazia Zilei Marinei.

”15 august este o zi cu semnificații puternice pentru români: prăznuirea Adormirii Maicii Domnului și Ziua Marinei Române.

Gândul meu se îndreaptă astăzi spre marinarii militari și civili, spre toți cei care s-au dedicat domeniilor cu specific naval. Sub drapelul național, ei aduc zi de zi noi sensuri și înțelegeri profunde devotamentului, curajului, profesionalismului.

Prin participarea la exercițiile multinaționale alături de partenerii din Alianța Nord-Atlantică și contribuția activă la implementarea măsurilor colective de securitate ale Alianței, militarii din Forțele Navale Române aduc cinste României.

Urez ”La mulți ani” tuturor marinarilor militari și civili! Sfânta Fecioara Maria, protectoarea marinarilor români, să vă ocrotească și să vă călăuzească drumul spre casă, spre familie și toți cei dragi!”, a transmis premierul Viorica Dăncilă de Ziua Marinei.

Liderul PSD Liviu Dragnea nu participă, miercuri, la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei, la Constanţa, în schimb a transmis pe Facebook un mesaj pentru marinari de Ziua Marinei Române.

„Transmit tuturor românilor gândurile mele calde, în această zi de mare sărbătoare, în care prăznuim „Adormirea Maicii Domnului” și serbăm Ziua Marinei Române.

Îi onorăm și îi cinstim astăzi pe marinarii care servesc țara pe navele aflate sub pavilion românesc, precum și pe toți cei care activează în porturile noastre. Prin devotament și profesionalism fac, zi de zi, cinste României. Îndemânarea și curajul de care dau dovadă le aduc respectul și prețuirea noastră!

Responsabilitatea și loialitatea demonstrate de cei care și-au dedicat viața acestei profesii în cadrul misiunilor internaționale și exercițiilor desfășurate împreună cu partenerii noștri din cadrul Alianței Nord Atlantice, arată că România este un aliat de nădejde care contribuie substanțial la asigurarea securităţii colective.

Sfânta Fecioara Maria să vă însoțească și să vă ocrotească mereu!

La mulți ani marinarilor şi navigatorilor români!”, a scris şeful PSD Liviu Dragnea pe Facebook.

Dacian Cioloş a transmis pe Facebook un mesaj de Adormirea Maicii Domnului.

Fecioara Maria e în creștinism Femeia care simbolizează sacralizarea Materiei prin iubirea absolută, Îndumnezeitoare.

Tuturor celor care poartă acest binecuvăntat nume, vă doresc să găsiți în fiecare clipă în suflet, sâmburele iubirii care îndumnezeiește nu doar materia ci fiecare gând și faptă”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.