Bilanțul negru al cutremurului din Indonezia a crescut la 460 de morți!

0

Numărul persoanelor decedate în urma cutremurului produs la începutul acestei luni în zona insulei Lombok din Indonezia a urcat la 460, în timp ce estimările arată că pagubele materiale în urma dezastrului ar putea depăşi 500 de milioane de dolari, a anunţat miercuri Agenţia pentru gestionarea dezastrelor din această ţară, citată de Agerpres.

Aproape 7.800 de persoane au fost rănite şi peste 417.000 au fost strămutate după cutremurul din 5 august, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Sutopo Nugroho.

„Persoanele strămutate au nevoie de ajutor după ce distribuţia ajutoarelor nu a fost realizată uşor sau proporţionat”, a precizat acesta.

„Ne aşteptăm ca acestea să rămână o vreme în taberele improvizate în timp ce aşteaptă ca locuinţele lor să fie reconstruite”, a adăugat Sutopo Nugroho.

El a precizat că pierderile economice sunt evaluate la 7,45 trilioane de rupii (501 milioane de dolari), însă estimările arată că această sumă va creşte pe măsură ce evaluarea pagubelor va continua.

„Catastrofa ne oferă o oportunitate de a construi mai bine”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Cutremurul de la 5 august s-a produs la o săptămână distanţă de la un seism cu magnitudine mai mică, în urma căruia au murit 20 de persoane din Lombok, o insulă turistică populară.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.