Declarații șocante marca Darius Vâlcov

Share:

Consilierul economic al premierului, Darius Vâlcov, susține că liderii puterii sunt supuși la presiuni, susținând că Liviu Dragnea a fost amenințat cu moartea.

„Când vine o echipă, când vine un preşedinte şi spune stop acestor înţelegeri, trebuie să-l distrugi, dacă se poate şi pe el, şi primul-ministru, şi echipa care-l susţine. Pentru că Liviu Dragnea vine şi spune foarte clar că nu face aceste înţelegeri. Vreau să construiesc pentru această ţară. Tăriceanu, ALDE, vin şi spun noi mergem cu această construcţie. Deranjăm şi deranjează enorm de mult. Numai eu ştiu, sau poate ştiu şi alţii, presiunile la care sunt supuşi preşedintele Dragnea, şi doamna prim-ministru şi preşedintele Tăriceanu. Presiunile sunt enorme, de la amenințări cu moartea până la șantaj la familie, până la discreditare. Eu nu am fost amenințat cu moartea, dar președintele Dragnea da”, a spus Darius Vâlcov, la DCNews.

Vâlcov a mai anunţat că în anul 2015 i s-a propus, „pe linia Guşă -KGB” să trădeze PSD şi i s-a oferit funcţia de premier, precizând că „s-a dorit să fie racolat de KGB”, dar a refuzat.

„În martie, înainte de a fi arestat, domnul Băsescu a trimis prin domnul Dănuţ Liga, care a fost consilier al domnului Băsescu, care a trimis mai departe prin domnul Mihai Niţă o scrisoare prin care mi se cerea să îmi dau demisia de la Finanţe şi să merg la Banca Mondială vicepreşedinte (în 2015 când eram în negocieri cu FMI). Am refuzat scrisoarea. În paralel aveam o altă ofertă de a trăda PSD-ul, de a forma o nouă alianţă cu Vasile Blaga şi o parte din PDL-ul de la vremea aceea, unde puteam sa fiu prim-ministru, această ofertă a fost făcută pe linia Guşă-KGB”, a declarat Darius Vâlcov, la DC News.

Darius Vâlcov a mai spus că „s-a dorit să fie racolat de KGB”, însă a refuzat. „Această ofertă mi s-a facut de mai multe ori. De ce spun pe linia KGB – pentru că se știu relațiile pe care le-am avut cu Cozmin Gușă, se știe că eu știu despre vizitele din Moscova din 2009 cu Mircea Geoană, se știe că eu știu care a fost agentul lui de legătură, se știe că eu știu că s-a dorit să fiu racolat de KGB, dar am refuzat acest lucru, în direct de la Cozmin Gușă”, a mai spus Darius Vâlcov.

El a adăugat că ”Probabil sunt lucruri grave pe care le spun, dar trebuie să le spun pentru că oamenii trebuie să le audă (…) Afirmațiile pe care le fac acum pot fi dovedite”.

Întrebat dacă KGB acționează direct în România, nu prin membre state UE foarte puternice, precum Germania sau Austria, Darius Vâlcov a răspuns: ”Întrebați-l pe cel care l-a racolat pe Cozmin Gușă, pe dl Popa, care, împreună cu Cozmin Gușă au încercat să mă racoleze și pe mine”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.