Iohannis, un nou atac la Dragnea și Guvernul Dăncilă

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Sibiu, unde participă la o şedinţă a PNL, că este „inadmisibil şi incalificabil” că „Guvernul PSD a bătut şi a gazat românii” în Piaţa Victoriei, dar că nu vrea să se pronunţe până când nu vor exista „concluzii mai amănunţite” din partea anchetatorilor.

Întrebat dacă a primit un raport privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, Iohannis a spus că a primit un raport de la cei din Administraţia Prezidenţială care se ocupă de securitatea naţională , iar „concluziile, partea mai neplăcută”, trebuie să le prezinte procurorii militari, el arătând că le aşteaptă cu foarte mult interes.

„Faptul că Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii mi se pare incallificabil şi inadmisibil. Dar nu vreau să mă pronunţ până nu avem concluzii mai amănunţite ale procurorilor”, a mai spus Iohannis, care participă vineri seară la o şedinţă informală a PNL la Sibiu, potrivit news.ro.

Iohannis a vorbit despre tentativa de asasinare care l-ar fi vizat pe Dragnea, spunând că liderul PSD „are fricile, obsesiile şi coşmarurile unui dictator”.

„Nu am auzit niciodată despre aşa ceva. Dar cum s-a vehiculat la televizor, mi s-a părut că omul deja are fricile, obsesiile şi coşmarurile unui dictator. Da, mă refer la Dragnea”, a subliniat Iohannis.

Mai mult, șeful statului susţine că Guvernul minte, el punctând că Executivul putea să facă rectificare bugetară în orice domeniu fără niciun aviz de la CSAT, cu excepţia zonei de securitate naţională.

„Iată o nouă minciună marca PSD şi o nouă minciună a Guvernului incompetent Dăncilă. Nu-mi place să repet aceste lucruri.

Guvernul îi minte pe români. Guvernul poată să facă rectificare bugetară cu excepţia zonei de securitate naţională. Citesc la gazetă că nu poate să dea pensii sau salarii, bani la şcoli – este o mare mare minciună.

Guvernul poate să facă rectificare pe sănătate, educaţie, pensii, salarii, pe agricultură, aici se prefigurează o catastrofă naţională, însă văd că nu îi preocupă această chestiune”, a declarat Klaus Iohannis, vineri, la Sibiu, conform Agerpres.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.