Theresa May nu exclude varianta unui Brexit fără acord cu UE

Share:

Prim-ministrul britanic, Theresa May, consideră că un Brexit fără acord „nu ar fi sfârşitul lumii”, declaraţiile ei venind după ce ministrul Finanţelor, Philip Hammond, a afirmat săptămâna trecută că o astfel de ieşire din blocul european ar costa 80 de miliarde de lire şi ar opri creşterea economică pe termen lung, scrie The Guardian.

Prim-ministrul britanic, Theresa May, consideră că un Brexit fără acord „nu ar fi sfârşitul lumii”

Prim-ministrul britanic, Theresa May, consideră că un Brexit fără acord „nu ar fi sfârşitul lumii”, declaraţiile ei venind după ce ministrul Finanţelor, Philip Hammond, a afirmat săptămâna trecută că o astfel de ieşire din blocul european ar costa 80 de miliarde de lire şi ar opri creşterea economică pe termen lung.

May a recunoscut că ieşirea din UE fără niciun acord  „nu ar fi ca o plimbare în parc” dar a argumentat că Marea Britanie ar putea crea un succes economic dintr-o situaţie fără precedent, potrivit news.ro

Vorbind în faţa reporterilor la începutul unei călătorii de trei zile în Africa, May a făcut referire la comentariile lui Robert Azevedo, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, faţă de care şi-a exprimat susţinerea.

„Uitaţi-vă la ce a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului. El a declarat că un Brexit fără acord nu va fi ceva uşor, dar nici nu va fi sfârşitul lumii. Guvernul se pregăteşte pentru acea situaţie pentru a putea ajunge la un succes chiar şi atunci, la fel cum putem ajunge la succes şi printr-un acord bun”, a declarat May.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.