„Țup. Imposibil e doar un cuvânt”, la Bookfest Chisinau

Curtea Veche Publishing va invita sambata, 1 septembrie, de la ora 13:00 la o sesiune de autografe in cadrul Bookfest Chisinau cu Stela Damaschin-Popa, ilustratoarea uneia dintre cele mai de succes carti pentru copii – „Tup. Imposibil e doar un cuvant” de Alex Donovici. Cea de-a doua carte din colectia Povestile Cristinei va putea fi gasita in standul Curtea Veche Publishing in timpul sesiunii de autografe cat si in restul perioadei in care se desfasoara Salonul International de Carte Bookfest Chisinau (29 august – 2 septembrie), care va avea loc la Centrul Expozitional Moldexpo. 

Una dintre cele mai frumoase carti despre curaj, prietenie si acceptare „Tup. Imposibil e doar un cuvant” a fost ilustrata de Stela Damaschin-Popa, nominalizata in ultimii doi ani la premiul Astrid Lindgren Memorial Award. Una dintre cele mai versatile si longevive ilustratoare (peste 50 de carti ilustrate in Romania, Republica Moldova, SUA, Rusia), a primit Diploma de Onoare IBBY (International Board on Books for Young People), premiu supranumit „Micul Nobel”, patronat de regina Margareta a II-a a Danemarcei.

Curajul nu depinde de cat de mare ti-e trupul, ci de cat de mare ti-e sufletul. De acest lucru s-au convins toate animalele padurii, atunci cand, spre marea lor surpriza, lumea lor a fost salvata de micuta ciocarlie Tup, cea cu piciorusele scurte si fara de aripi. Micuta pasare a aflat astfel ca limitele nu sunt date de trup, ci de minte. Si are norocul sa fie ajutata de un personaj neasteptat: o bufnita de care toate vietuitoarele padurii se temeau, crezand ca mananca puisorii. „Buhu Padurii” este de fapt o pasare vegetariana care adopta mica ciocarlie si o invata cum sa supravietuiasca in padure, si ii arata mai ales ca „IMPOSIBIL e doar un cuvant” si nimic mai mult.

Autorul cartii, Alex Donovici, este unul dintre creatorii fenomenului online PovestileCristinei.ro, care a pornit din dorinta sa si a Cristinei Donovici de a-i darui povesti fetitei lor. Si apoi a crescut in dorinta de a fauri povesti pentru vremurile noastre, adaptate atat pentru nevoile parintilor cat si cele ale celor mici.

Proiectul a prins aripi destul de repede, pentru ca din ce in ce mai multi parinti si-au exprimat dorinta de a le citi copiilor altfel de povesti. Dar fiindca foarte multi dintre acestia nu gasesc timpul necesar sa stea cu cei mici in fiecare seara, s-au nascut variantele audio, care au fost posibile cu sprijinul unor personalitati precum: Andreea Esca, Amalia Enache, Florin Busuioc, George Buhnici, Liana Stanciu, Pavel Bartos, Oana Andoni, Flaviu Crisan, Daniel Nitoiu, Oana Cuzino, Monica Dascalu, Alex Dima si multi altii.

„Tup. Imposibil e doar un cuvant” de Alex Donovici, cu ilustratii de Stela Damaschin-Popa va fi disponibila in standul Curtea Veche Publishing din cadrul Salonului International de Carte Bookfest Chisinau si pe site-ul editurii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.