Salonul Imobiliar începe vineri, 7 septembrie, la București

0

Vineri, 7 septembrie, începe la Palatul Parlamentului Salonul Imobiliar București, cel mai mare târg de profil, ajuns la a cincea ediție.

În cadrul programului guvernamental Prima Casă din plafonul distribuit la începutul anului 2018 au mai rămas disponibile doar 25% din fonduri, conform datelor Fondului Național de Garantare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, prezentate la solicitarea SIB.

Programul Prima Casă poate fi considerat unul din cele mai de succes programe guvernamentale, cu peste 245.000 de români și familiile lor ce au ales să se de mute în casă nouă, datorita facilităților de garantare oferite. Popularitatea programului este confirmată și în 2018, al zecelea an de derulare, când plafonul alocat, în valoare de 2 miliarde de lei, a fost utilizat până la această dată în proporție de aproape 75%, acordându-se în primele 8 luni ale anului curent cca 16.600 de garanții și promisiuni de garantare. Programul își menține scopul social, contribuind direct la creșterea calității vieții tinerilor, fapt confirmat de prezența în portofoliul Fondului a unui procent de peste 70% de beneficiari cu vârsta de până la 35 de ani, generând totodată efecte de creștere conexe în sectorul construcțiilor și industriilor de producție mobilier și amenajări rezidențiale”, a declarat Alexandru Petrescu, director general Fondul Național de Garantare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu ocazia începerii Salonului Imobiliar București.

În cadrul Salonului își expun oferta mai mult de 100 de expozanți totalizând peste 10.000 de unități locative din toate zonele Bucureștiului, precum și locuințe de vacanță. În premieră vor fi expuse și oferte imobiliare din Dubai prin intermediul brokerului Alman Almanarat care va expune pentru prima dată pe piața din România la Palatul Parlamentului.

ROBOR ÎN SCĂDERE

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a scăzut uşor vineri, 31 august, pe piaţa interbancară la 3,22% pe an, de la 3,24% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.