Elisabeta Lipă vede o concurență acerbă la Mondialele de canotaj

0

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj (FRC), Elisabeta Lipă, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că la Campionatele Mondiale de la Plovdiv (9-16 septembrie) concurenţa va fi acerbă în comparaţie cu Europenele, dar cu toate acestea speră ca un număr mare de echipaje să se lupte pentru medalii.

„Noi aliniem la aceste Mondiale nouă echipaje, patru la băieţi şi cinci la fete. Nu cu toate echipajele avem pretenţii la medalii. Avem de la echipajele consacrate, care au demonstrat până acum că sunt în stare să se lupte pentru cea mai strălucitoare medalie. De la echipajele cu experienţă mai puţină vreau să acceadă în primul rând în finale. Pentru că asta ne-ar da speranţe pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 a cât mai multor echipaje. Nu ne-am propus ca obiectiv să ne întoarcem cu 7 medalii de la Mondiale, aşa cum ne-am întors de la Europene. Aici deja vorbim de o competiţie unde vor lua parte toate puterile canotajului. Ne vom bate cu ţări consacrate, precum Noua Zeelandă, Canada, Statele Unite, Australia, iar pe lângă acestea sunt şi cele din Europa, ca Anglia, Italia, Franţa, Olanda şi aşa mai departe. Concurenţa este acerbă, dar sper ca norocul să fie de partea noastră şi să ne batem la medalii cu cât mai multe echipaje. Este greu, la Mondiale se câştigă medaliile la sutimi de secundă. Contează şi forma din ziua respectivă, pregătirea, recuperarea… sunt mulţi factori de care depind rezultatele. Dar eu am încredere că lucrurile vor sta bine pentru noi în final”, a afirmat Lipă.

Aceasta a menţionat că aşteaptă un nou titlu din partea echipajului feminin de 8+1 al României, chiar dacă trei sportive, Mihaela Petrilă, Adelina Boguş şi Laura Oprea, s-au retras după ediţia de anul trecut a Campionatelor Mondiale.

Elisabeta Lipă susţine că România poate produce surprize şi în probele masculine la Mondialele de la Plovdiv. „Băieţii s-au ridicat foarte, foarte bine de când am schimbat conducerea tehnică a lotului. Sunt într-o creştere fantastică, avem echipaje tinere. Anul acesta băieţii au demonstrat că se pot lupta pentru medalii, dar să nu uităm că acum vor avea adversari care au titluri mondiale şi olimpice. Cu tinereţea lor şi cu o pregătire foarte bună pot realiza ceva frumos, mai ales că la Mondialele de anul trecut barca de 8+1 a băieţilor a ieşit pe locul 5. Deci pot produce surprize băieţii”, a mai spus Lipă.

Conducerea federaţiei împreună cu staff-ul tehnic a luat decizia de a renunţa la participarea în proba de dublu rame feminin pentru că Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu fac parte şi din echipajul de 8+1.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.