Războiul Firea-Dragnea se intensifică!

0

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, referindu-se la situaţia tensionată în partid reclamată de Gabriela Firea, că a aflat despre acest lucru în cursul acestei săptămâni şi a calificat drept „prostii” acuzaţiile acesteia conform cărora o spionează.

„Nu am cum să spionez. Nu am serviciu propriu de spionaj. Astea sunt prostii. Credeţi că MAI, unde lucrează oameni serioşi, care ştiu ce înseamnă legea, să spioneze pentru o persoană publică, să iasă din lege? Eu încerc să nu răspund la atacuri personale, aşa cum nu am făcut nici săptămâna asta. Nu pot să fiu de acord cu acuzaţii la adresa Guvernului nostru”, a spus Liviu Dragnea.

El a respins punctual acuzaţiile lui Firea inclusiv afirmaţiile conform cărora nu a fost ajutată în calitate de primar.

„M-au demonizat, m-au vopsit în culorile iadului. Dacă plouă e din cauza mea, dacă nu plouă e din cauza mea. Dacă ninge e din cauza mea, dacă a intrat pesta porcină e din cauza mea. Orice se întâmplă e din cauza mea. M-au condamnat, au făcut orice în speranţa că eu voi ceda şi o să le deschid uşa partidului. Nu s-a întâmplat. Au încercat cu dosare, cu cătuşe, cu condamnări la mulţi membri PSD, cu promisiuni mieroase. PSD n-a cedat şi nu cedează. Acum au mers pe ideea de a merge din interior. Dacă toate nerealizările de la primăria generală sunt din cauza mea, e în regulă, o duc şi pe asta. Nu sunt de acord şi nu e permis să se aşeze la coada celor care atacă Guvernul. Lucrurile s-au discutat, se discută în partid”, a mai spus acesta.

Întrebat dacă Firea va fi pedepsită, Dragnea a răspuns: „Eu nu sunt adeptul pedepselor mai aspre. Urmează o discuţie serioasă în partid, pentru că un dialog prin presă, o întrecere socialistă, care iese mai mult în presă…”.

Primarul general Gabriela Firea a declarat săptămâna aceasta că are informaţii „certe” că este spionată de către Liviu Dragnea care îi urmăreşte activitatea, dar urmăreşte şi sediul Primăriei în care lucrează.

„Am informaţii certe că mă spionează, îmi urmăreşte activitatea, urmăreşte chiar clădirea Primăriei. Sunt oameni care au fost la mine în aceste zile şi care ulterior au fost sunaţi direct de dumnealui sau de către colegi foarte apropiaţi ai dumnealui ca să fie întrebaţi de ce au fost la mine”, spusese Gabriela Firea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că Liviu Dragnea nu a făcut altceva decât să-i dea dreptate prin ieșirea sa publică. Firea arată că Dragnea încearcă un șantaj la adresa partidului prin amenințarea că odată cu căderea sa, PSD va pierde guvernarea.

„Voi avea câteva remarci, urmând ca în zilele următoare să detaliez spusese domnului Dragnea. În primul rând, domnul Dragnea mi-a dat în totalitate dreptate în această seară. Și direct și indirect mi-a dat dreptate. Eu nu am afirmat niciodată că PSD și ALDe nu mai trebuie să fie la guvernare. Mai mult, după CEx am spus că trebuie să respectăm programmul de guvernare, dar sunt probleme în managementul partidului.

Mai departe, domnul Dragnea nu este apărătorul miniștrilor și al Guvernului, ca și cum aceștia lucrează pentru domnia sa. Și eu sunt apărătorul Guvernului, care lucrează pentru români. Faptul că domnul Dragnea pune totul în cheia aceasta și anunță că o cădere a sa va conduce la pierderea guvernării. Guvernarea a fost câștigată de o echipă și întreaga echipă va deconta această guvernare.

Dorește în continuare o conducere unică, dorește în contiuare să se consulte cu un grup restrâns de persoane, dorește în continuare să mențină acest totalitarism în partid. Nu se poate să conduci astfel un partid politic”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.