Spectacol satiric la adresa birocrației europene

0

Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu va prezenta, la sfârşitul acestei săptămâni, premiera spectacolului „Hin und her/Încoace şi încolo”, montat de regizorul german Alexander Riemenschneider, o satiră la adresa birocraţiei europene.

„Hin und her / Încoace şi încolo – portretizează cu mult umor absurdul birocratic din spaţiul european. Spectacolul satirizează cu un ascuţit simţ critic o temă de actualitate în spaţiul european, aceea a graniţelor şi a situaţiilor birocratice absurde în care este plasat omul de rând, de această dată nu emigrantul ajuns în spaţiul european, ci însuşi cetăţeanul european”, se arată într-un comunicat de presă, remis luni.

Potrivit acestuia, Alexander Riemenschneider s-a născut în anul 1981, a făcut studii de regie în cadrul Academiei de Teatru din Hamburg şi este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi regizori din spaţiul german, fiind invitat să monteze la importante teatre din Europa: Teatrul din Bonn, Teatrul Naţional din Praga, Teatrul German din Berlin, Teatrul din Bremen, Residenztheater Munchen şi Schauspeilhaus Bochum.

„Încoace şi încolo” este un spectacol în care vorbim despre graniţe, această temă mare şi de actualitate în spaţiul european, dar facem acest lucru dintr-o perspectivă comică (…) Textul oferă fiecărui actor oportunităţi de joc, indiferent de mărimea rolului. Împreună, am încercat în toată această etapă de repetiţii să creionăm cât mai fidel artificialitatea societăţii actuale, să creăm un happy end, care, deşi exagerat şi utopic în contextul societăţii noastre, suntem convinşi că va fi înţeles ca atare de către public”, afirmă Alexander Riemenschneider, potrivit comunicatului citat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.