17 tineri muzicieni, în Etapa II a Secțiunii de Vioară din cadrul Concursului Enescu 2018

Câte doi tineri din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia și China și câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croația, Turcia și Republica Moldova s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunțate luni seară.

Etapa I a Concursului Internațional „George Enescu” 2018, Secțiunea Vioară, s-a desfășurat în zilele de 8, 9 și 10 septembrie, la Universitatea de Muzică din București.

Juriul de specialitate a decis luni seară, 10 septembrie, concurenţii calificaţi pentru Etapa a II-a a Concursului. Datorită nivelului de performanță ridicat al concurenților înscriși la Concursul Enescu 2018, juriul de specialitate a decisselectarea a 17 tineri muzicieni care vor merge mai departe în cadrul Concursului Enescu 2018, în loc de 16, precum s-a întâmplat și în etapa II a secțiunii de Violoncel.

Concurenții calificați sunt:

Angela Jiye Bae (Coreea de Sud), Mălina Ciobanu (România), CristianDe Sa (Marea Britanie), Giuseppe  Gibboni (Italia), Haram Kim (Coreea de Sud), Alexandra Lomeiko (Noua Zeelandă), Elias David Moncado (Germania),  Felicitas Schiffner (Germania), Vikram Sedona (Italia), Haruna Shinoyama (Japonia), Orest Smovzh (Ucraina), Una Stanic (Croația), Alican Suner (Turcia), Alexandra Tirsu (Republica Moldova), Yukiko Uno (Japonia), Songao Wu (China), Jinru Zhang (China).

Juriul Secțiunii de Vioară a ediției 2018 a Concursului Enescu este format din Pierre Amoyal, (Președintele Juriului), Salvatore Accardo, Agustin Leon Ara, Remuz Azoiței, Silvia Marcovici, Eduard Schmieder, Viktor Tretyakov, Pavel Vernikov, Krzysztof Wegrzyn.

Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului Enescu  se va desfăşura în zilele de 12 și 13 septembrie, începând cu ora 10:00, la Ateneul Român. Semifinala se va desfăşura pe15 septembrie.Finala Concursului, Secțiunea Vioară, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijor Christoph Poppen, va avea loc pe 17septembrie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Ateneului Român. Biletele pentru Finala de Vioară sunt disponibile în rețeaua EVENTIM.

Între 1și 23 septembrie, 270 de tineri artiști din 39 de țări pe tot globul vin la București să intre în competiție pentru a câștiga un trofeu  în cadrul ediției 2018 a Concursului Enescu.

Cu vârste cuprinse între 16 ani – cel mai tânăr concurent înscris în Concurs – și 33 de ani – vârsta maximă admisă, tinerii muzicieni susțin recitaluri cu unele dintre cele mai cunoscute lucrări ale secolului XX, dar și ale compozitorului George Enescu, în interpretări diferite.Concurenții evoluează în fața juriului de specialitate, format din mari muzicieni consacrați și în fața publicului în cele trei etape de concurs și în cadrul Galelor Finale cu Orchestră, pentru cele trei secțiuni: Violoncel, Vioară și Pian. La secțiunea Compoziție, lucrările vor fi jurizate în formatul original, acestea fiind trimise de fiecare candidat în parte și având numele secretizat până la încheierea procesului de jurizare.       

La 60 de ani de la prima ediție, înplin an de sărbătoare a Centenaruluiși a 137 de ani de lanașterea compozitorului George Enescu, Concursul Internațional George Enescu propune publicului o experiență unică, și extinde perspectivele culturale și educaționale într-un început de dezbatere despre felul în care muzicaclasică poate transforma și construi o societate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.