Avalanșă de solicitări la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov

0

Peste 900 de solicitări au fost înregistrate luni la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, foarte multe cazuri pentru care s-a cerut ajutor fiind în loc public, a declarat marţi pentru Agerpres managerul SABIF, Alis Grasu.

„Ieri au fost 900 şi ceva. În general, sunt multe solicitări. Faţă de ziua de duminică, când am avut 751, ieri am avut tot pe 12 ore în prima parte a zilei, de dimineaţă de la 7,00 până seara la 19,00 – 951, cu 200 de cazuri mai mult. Acestea se simt şi plus traficul care este foarte aglomerat. A fost zi de început de şcoală, toată lumea era pe stradă. Au fost foarte multe cazuri în loc public. (…) Sunt perioade şi perioade. Din păcate, nu putem ajunge în cel mai scurt timp la absolut toate solicitările. De aceea le şi prioritizăm cât mai corect. Din fericire, la 99% dintre urgenţele majore ajungem foarte repede”, a spus Alis Grasu.

Ea a precizat că, din cele peste 900 de cazuri, două au fost stopuri cardio-respiratorii, dintre care unul la un bărbat de 40 de ani, căruia i s-a făcut rău în curtea unei şcoli, unde şi-a adus copilul. „Am avut două stopuri cardio-respiratorii pe care din fericire le-am şi resuscitat”, a menţionat managerul SABIF.

Aceasta a arătat că SABIF răspunde la toate solicitările, atrăgând însă atenţia că nu există suficient personal.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.