Meleșcanu nu exclude rechemarea în țară a ambasadorului Maior

0

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, referitor la o posibilă rechemare în ţară a ambasadorului României în SUA George Maior, că toate variantele sunt luate în calcul.

„Am avut o discuţie, trebuie să vedem. Mâine va avea loc audierea în Comisia pentru politică externă şi o să vedem care este şi părerea Parlamentului.

Întrebat dacă ia în calcul rechemarea lui George Maior în ţară, Teodor Meleşcanu a răspuns: „Toate variantele sunt luate în calcul, dar nu pot să spun acum că iau în calcul o variantă sau alta”.

„Din punctul meu de vedere, i-am spus şi personal, că nu e normal ca diplomaţi să se implice în dezbateri de acest tip, îmi pare rău. O să vedem ce discută domnul Maior la comisie”, a completat actualul ministru de Externe, solicitat să comenteze afirmaţiile făcute de ambasadorul român în SUA referitor la scrisoarea trimisă de Rudolf Giuliani, avocatul lui Donald Trump, transmite Mediafax.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că George Maior, fost şef al SRI şi actual ambasador în SUA, va fi audiat miercuri, în comisia de Politică Externă, şedinţa urmând să fie cel mai probabil una publică. Tăriceanu a confirmat că a existat o intervenţie, prin ministerul de Externe, pentru amânarea audierii.

„A existat o intervenţie pe canalul Ministerului de Externe, prin care s-a solicitat amânarea cu o săptămână”, a declarat Tăriceanu, care a subliniat că nu ştie dacă Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, va demara procedura de rechemare a lui George Maior în ţară.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.