Interlopul care i-a înjunghiat pe cei doi baschetbaliști americani s-a predat poliției

0

Husein Daniel Gabriel (41 de ani), cunoscut sub porecla Dasaev, principalul suspect în cazul înjunghierii celor doi baschetbaliști americani de la Cuza Sport Brăila, s-a predat autorităților.

Dasaev era căutat încă din noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce, împreună cu locotenenții săi, i-a atacat cu sticle și cuțite pe cei doi sportivi. Incidentul a avut loc pe Terasa „Music Pub”, din Brăila. După ce i-au atacat violent pe sportivi, dasaev şi oamenii lui au fugit de la locul faptei.

Dasaev are un trecut infracţional bogat. El a fost eliberat din Penitenciarul Focşani în februarie 201 . Era condamnat la 20 de ani de puşcărie pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, dar a beneficiat de modificările aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, care i-au redus anii de detenţie. Dasaev se afla în spatele gratiilor din 2007.

Cei doi sportivi care au căzut victime cuţitelor interlopilor sunt Darrel Bowie şi Joseph McClain, în vârstă de 24, respectiv, 25 de an, şi au fost transferaţi la Cuza Sport în urmă cu circa două săptămâni, alături de alţi doi baschetbalişti americani. Unul dintre ei a fost înjunghiat în torace şi în picior, iar celălalt a fost înjunghiat în abdomen, iar colonul i-a fost înţepat în 3 locuri, plus alte tăieturi pe faţă şi pe gât.

Între timp, starea de sănătate a baschetbalistului rămas internat în Spitalul Judeţean Brăila a evoluat favorabil. Potrivit medicului Alina Neacşu, purtător de cuvânt al unităţii medicale, Joseph McClaim este conştient, cooperant, se simte foarte bine şi va fi mutat pe secţia de Chirurgie.

„Pacientul se simte foarte bine, chiar am vorbit cu el, ne-a spus că e bine. Va fi mutat în scurt timp în secţia de chirurgie”, a declarat medicul Alina Neaşcu de la Spitalul Judeţean Brăila.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.