Programul Rabla, modificări importante în 2019!

0

Sunt prevăzute schimbări în proiectul Rabla din 2019. Un proiect de lege a fost publicat recent în Monitorul Oficial și arată că românii care vor apela la Programul Rabla de anul viitor sunt obligați să aducă la casare mașini care respectă noile condiții. Iată ce mașini nu mai sunt acceptate la casare.

Programul Rabla 2019 vine cu noi reglementări, scrie bugetul.ro. Astfel că, cei ce doresc ajutor de la stat pentru înlocuirea maşinii vechi, ar putea de la anul să fie obligaţi să ducă la casat numai maşini cu inspecţia tehnică periodică valabilă.

Potrivit proiectului legislativ, de anul viitor vor putea fi casate, cu condiţia de a fi ITP-ul valabil şi a vârstei de peste opt ani, autoturismele, microbuzele, autoutilitarele uşoare sau autospecialele uşoare. Înmatricularea în ţara noastră, existenţa componentelor esenţiale precum motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, şasiu sunt de asemenea condiţii ce trebuie îndeplinite pentru a putea intra în programul ,,Rabla”. Prima de casare va avea valoarea de 6.500 lei, maşinile fiind obligate să genereze cel mult 120 gCO2/km, spre deosebire de anul acesta, 130 g CO2/km.

Totodată, cei ce vor dori să îşi schimbe maşina veche vor primi un ecobonus de 1.000 lei, cu condiţia ca maşina să nu genereze mai mult de 96 g CO2/km, sau un ecobonus de 1.700 lei pentru cumpărarea unei maşini hibrid.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.