Enel Green Power demarează construcția unei noi centrale eoliene de 100 Mw în Mexic

Share:

Prin subsidiara sa de energie regenerabilă Enel Green Power Mexic (‘’EGPM’’), Grupul Enel a demarat construcția centralei eoliene de 100 MW, Amistad II, în provincia nordică Coahuila. Amistad II este primul proiect a cărui construcție va fi demarată, dintre proiectele atribuite în luna noiembrie a anului trecut în cadrul Celei de-a Treia Licitații pe Termen Lung din Mexic. Investiția totală pentru construcția centralei se ridică la aproximativ 115 milioane de dolari, sumă care este inclusă în planul strategic actual de investiții al grupului Enel.

„Demararea construcției pentru centrala eoliană Amistad II reprezintă încă o dovadă a angajamentului și succesului pe termen lung al operațiunilor noastre din Mexic și o etapă importantă care consolidează poziția de lider a Enel în sectorul energiei regenerabile din țară,” a declarat Antonio Cammisecra, Directorul liniei de afaceri privind energia regenerabilă globală, Enel Green Power. „Prin intermediul acestei noi centrale, vom contribui în continuare la creșterea sustenabilă a pieței de energie din Mexic, care are un potențial ridicat, datorită bogăției resurselor regenerabile din Coahuila.”

Amistad II, situată în Ciudad de Acuña, provincia Coahuila, este programată să intre în funcțiune în prima jumătate a anului 2020. Odată ce va fi complet funcțională, centrala eoliană va putea genera aproximativ 350 GW/h în fiecare an, prevenind emisia a 190,000 de tone de CO2 în atmosferă. Construcția centralei Amistad II se va baza pe modelul Enel al „Șantierului Sustenabil” care încorporează utilizarea rațională a resurselor prin metode precum sisteme de economisire a apei și procese de reciclare.

În statul Coahuila, EGP finalizează cea mai mare centrală fotovoltaică a Americii, care este momentan în construcție, centrala Villanueva de 828 MW, a cărei capacitate a fost recent mărită de la 754 MW, dar și centrala eoliană Amistad de 200 MW. Tot in Coahuila, în urma licitației din noiembrie 2017, compania a câștigat și proiectele eoliene Amistad III de 100 MW și Amistad IV de 149 MW, ce vor fi construite în Ciudad de Acuña alături de Amistad și Amistad II.

Centrala eoliană Amistad II este susținută de un contract ce stipulează vânzarea unor volume specifice de energie Centrului Mexican de Control al Energiei Cámara de Compensación[1] pe o perioadă de 15 ani și vânzarea certificatelor verzi conexe pe o perioadă de 20 de ani.

A treia Licitație pe Termen Lung din Mexic, organizată în urma Reformei în Energie a țării, a atribuit companiei Enel Green Power 593 MW, aceștia incluzând atât proiectul de 244 MW Dolores din China, o municipalitate din nord-estul statului Nuevo León, cât și centralele Amistad II, Amistad III și Amistad IV.

Grupul Enel este singurul jucător care a câștigat dreptul de construcție a noilor centrale de energie regenerabilă în precedentele trei licitații, pe baza calității, competitivității și inovației propunerilor.

Enel Green Power Mexic este cel mai mare operator de energie regenerabilă din țară în ceea ce privește capacitatea instalată și portofoliul de proiecte. În prezent, Compania operează o capacitate de 1,415 MW, dintre care 675 MW de energie eoliană, 687 MW de energie solară și 53 MW hidroenergie. Enel Green Power finalizează centrala fotovoltaică Villanueva și centrala eoliană Amistad, ambele localizate în statul Coahuila, centrala eoliană Salitrillos de 103 MW din Tamaulipas și centrala fotovoltaică Don José de 260 MW din Guanajuato, a cărei capacitate a fost recent mărită față de cei 238 MW deja operaționali.

Enel Green Power (EGP), divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 42 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă și hidroenergie și reprezintă un promotor al integrării tehnologiilor inovatoare în centralele de energie regenerabilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.