Un nou summit Trump-Kim Jong Un „în viitorul nu prea îndepărtat”!

Share:

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, şi-a exprimat vineri speranţa că un nou summit între Donald Trump şi Kim Jong Un ar putea avea loc „în viitorul nu prea îndepărtat” pentru a face „progrese” în negocierile privind denuclearizarea Coreii de Nord, relatează AFP.

„Sper că voi avea ocazia să mă întorc la Phenian în viitorul nu prea îndepărtat pentru a continua aceste negocieri”, a declarat şeful diplomaţiei americane pentru canalul MSNBC.

Întrebat la alt post de televiziune, Fox News, el a subliniat că a mai rămas „puţin de lucru” înainte de al doilea summit Trump-Kim „pentru a face astfel încât să fie întrunite condiţiile, iar cei doi lideri să fie în măsură să facă progrese substanţiale”.

Numărul unu nord-coreean a cerut o nouă întâlnire cu preşedintele Statelor Unite după cea dintâi, istorică, de la 12 iunie la Singapore, într-o recentă scrisoare adresată lui Donald Trump. Casa Albă dat asigurări că este „deschisă” în faţa unei astfel de posibilităţi şi a început deja activităţile de pregătire.

La finalul ultimului său summit cu Kim Jon Un, în această săptămână, preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a făcut cunoscut că omul forte de la Phenian doreşte o întâlnire faţă în faţă cu Donald Trump „în viitorul apropiat”.

Negocierile asupra denuclearizarea Peninsulei Coreene sunt în impas după întâlnirea de la Singapore, dar concesiile anunţate în această săptămână de Kim Jong Un par să fi deblocat situaţia şi Mike Popeo s-a declarat pregătit să reia „imediat” discuţiile, chiar de săptămâna viitoare cu prilejul Adunării Generale anuale a Naţiunilor Unite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.