Sondaj: Tăriceanu, fără șanse în fața lui Iohannis în turul II al prezidențialelor!

0

Conform unui sondaj  intern al PSD, social-democraţii nu au nicio şansă să câştige preşedinţia României în 2019. Mai mult, în caz de alegeri parlamentare, actuala opoziţie ar obţine majoritatea voturilor, iar ALDE nici măcar nu ar intra în Parlament.

Potrivit sondajului, la prezidențiale, Klaus Iohannis ar câștiga și în turul I, și în turul II, indiferent de adversar, în timp ce Liviu Dragnea ar obține abia 4% din voturi, din totalul populației, și 7% dintre cei care, teoretic, s-ar prezenta la vot. Locul al doilea este ocupat de Călin Popescu Tăriceanu, luat în calcul aici din poziția de candidat al ALDE, nu al unei coaliții eventuale cu Partidul Social Democrat. În sondaj este cuprinsă şi Laura Codruţa Kovesi, care este pe locul trei în preferinţele electoratului.

CINE INTRĂ ÎN TURUL DOI 

KLAUS IOHANNIS – 25%
CĂLIN POPESCU TĂRICEANU – 13%
LAURA CODRUŢA KOVESI – 10%
DACIAN CIOLOŞ – 7%
LIVIU DRAGNEA – 4%

Sursa: sondaj intern PSD 

CEA MAI MARE ŞANSĂ DE CÂŞTIG 

KLAUS IOHANNIS vs CĂLIN POPESCU TĂRICEANU – 37% vs 20%
KLAUS IOHANNIS vs GABRIEAL FIREA – 37% vs 17%
KLAUS IOHANNIS vs LIVIU DRAGNEA – 38% vs 14 %

Potrivit acestui sondaj, efectuat telefonic (prin metoda CATI) și cu o marjă de eroare de 4,3%, PSD ar obține 31%, dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare. ALDE, cu un scor de 4%, nu ar intra în Parlament. PNL ar beneficia de 25% din voturi, USR de 13%, iar partidul lui Dacian Cioloș tot de 13%, deși Mișcarea România Împreună nu este încă înregistrată.

content-image

content-imagecontent-image,

Rezultatele sondajului au fost prezentate public de newsweek.ro.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.