Alexandru Dedu, ambiții mari la Europenele din Franța

Share:

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a precizat, miercuri, cu prilejul unei conferinţe de presă desfăşurat la RIN Grand Hotel, că echipa naţională feminină de senioare va avea ca obiectiv la Campionatul European din Franţa (29 noiembrie-16 decembrie) o clasare pe locurile 1-6.

În perioada 23-30 septembrie, selecţionerul Ambros Martin conduce un stagiu de pregătire la Bucureşti, la care participă loturile A şi B, pregătite ce va fi finalizată cu o dublă în compania Poloniei, care se vor desfăşura cu porţile închise. La CE din Franţa, România face parte din Grupa D, alături de Norvegia, Germania şi Cehia.

”Personal şi eu şi selecţionerul avem nişte obiective. Pentru toată lumea aşa cum ne-am angajat în faţa finanţatorului nostru, MTS, obiectivul este o clasare pe locurile 1-6”, a precizat şeful FRH.

Selecţionerul Ambros Martin speră că în acest stagiu va sedimenta conceptele de joc pe care le vor utiliza fetele la CE 2018: ”Cred că muncim bine, ştim că e ultimul stagiu dinaintea Campionatului European şi vrem să profităm cât de mult putem. Ne concentrăm pe mai multe concepte, pentru că nu avem mult timp de pregătire, vrem s-o facem chiar acum, pentru că după această săptămână vom mai avea doar câteva antrenamente pentru adevărata pregătire a CE. De asta considerăm că această săptămână este foarte importantă. Până acum fetele au făcut o treabă foarte bună, au muncit intens. Data viitoare când ne vom întâlni, ele trebuie să fie total focusate în cât de important este acest CE foarte pentru noi, pentru prezent cât şi pentru viitor”.

Meciurile de pregătire cu Polonia se vor juca fără spectatori, deşi Ambros Martin nu s-a arătat deranjat dacă accesul ar fi fost liber: ”Nu ştiu motivul pentru care se joacă fără spectatori. Sunt meciuri de pregătire, dar nu cred că ne putem ascunde tactica sau ce pregătim acum. Nu sunt secrete în aceste moment pentru adversari. Pentru mine nu contează, aş vrea ca oricine vrea să vadă naţională, o poate face, şi nu este pentru că vrem să ascundem vreo tactică specială”. Dedu a precizat însă că ”în mod normal” accesul nu va fi permis.

Spania a devenit, prin selecţionerii ambelor noastre naţionale, un model pentru handbalul românesc, dar Alexandru Dedu a dorit să facă o distincţie între situaţia de la feminin respectiv masculin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.