Jazz la chitară în concertul Inbar Fridman Trio de la ARCUB

În al doilea concert al stagiunii Artist in Residence 2018-2019, chitarista de jazz, din Israel, Inbar Fridman prezintă muzica următorului său album, Winter Breaks, joi, 4 octombrie, de la ora 20:00, la ARCUB, Sala Mare.

Lăudată în trecut pentru subtilitatea și sofisticarea sa muzicală, Inbar Fridman îmbină în Winter Breaks improvizațiile lirice și jazzul tradițional cu sunetele moderne. Pentru concertul de la București, Inbar Fridman cântă alături de colaboratorii săi de lungă durată, contrabasistul Florent Nisse și bateristul Stefano Lucchini.

Inbar Fridman este absolventă a Rimon School of Jazz and Contemporary Music din Israel. La sfârștiul anilor ’90 se mută în Statele Unite, unde studiază cu Gene Bertoncini, Harold Mabern, James Williams și John Mosca, la William Paterson University din New Jersey. În timpul studenției, cântă pe scena unor localuri newyorkeze de prestigiu precum Fat Cat, Smalls și Blue Note. În 2005 se reîntoarce în Israel și începe să colaboreze cu diferite grupuri muzicale, alături de contrabasistul Olivier Gatto, bateristul Billy Cobham și pianista Camelia Ben Naceur. După albumul din 2013, Time Quartet Project, bine primit de criticii de specialitate, Inbar Fridman se află într-un turneu mondial de promovare a celui mai recent material discografic, Winter Breaks.

Despre Artist in Residence:

Inițiat în toamna anului 2016, programul de jazz de la ARCUB, Artist in Residence invită în fiecare sezon un artist român să curatorieze o serie de concerte de jazz bilunare, pe o temă aleasă de ei înșiși. După ce primele două sezoane au prezentat un program de concerte selecționate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz Artist in Residence este curatoriată de Cristian Soleanu și prezintă, în perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, Jazzul – O istorie vie, gândindu-mă la istoria ce stă în spatele vieții și realizărilor profesionale ale fiecăruia dintre artiștii creatori. Muzica improvizată este rodul unor acumulări de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scenă, în timpul interpretării, acești factori dau greutate și un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate în cadrul stagiunii emană fiecare <<o istorie vie>> a artiștilor. Deși diferite, istoriile vii de la Artist in Residence sunt marcate toate de aceleași valori – creativitate, libertate, tradiție – ele constituindu-se astfel într-o alchimie a întregii tradiții muzicale a jazzului”, declară Cristian Soleanu, noul curator Artist in Residence.

Program Artist in Residence septembrie – decembrie 2018:

4 octombrie: Inbar Fridman Trio (Israel) – „Winter Breaks”

18 octombrie: Alex Simu Quartet„Echoes from Bucharest”

8 noiembrie: Sebastian Burneci Quartet„I Dream that I Am Awake”

22 noiembrie: Alessandro Rossi Group (Italia) – „Emancipation”

13 decembrie: Dublu concert Sanem Kalfa / George Dumitriu„Dance”

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

Studenții de la Conservator și elevii de la școlile de muzică pot beneficia de acces gratuit la concertele de jazz, în limita locurilor disponibile. Accesul se face în baza legitimației de elev/student, în seara concertului, după intrarea în sală a spectatorilor deținători de bilete. În acest sens rezervarea locurilor în avans nu este permisă.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festivals internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.