1 octombrie- Ziua Mondială a Muzicii va deschide luna muzicii clasice la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Share:

Primăria Municipiului București prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă invită luni, 1 octombrie 2018, la evenimentul extraordinar “Ziua Mondială a Muzicii la Casa Artelor Dinu Lipatti”, eveniment prilejuit de celebrarea oficială, internațională, a Muzicii – limbajul universal al omenirii.

Lumea întreagă celebrează în fiecare an, la 1 octombrie, Ziua Internațională a Muzicii, pentru a promova toate genurile artei muzicale, evoluția culturală a comunităților, schimbul de experiență și aprecierea numeroaselor valori estetice care ne îmbogățesc existența.

Pentru a duce la un alt nivel această sărbătoare alături de iubitorii muzicii clasice, Casa Artelor “Dinu Lipatti” decretează luna octombrie – Luna Muzicii Clasice! La sediul din Bd. Lascăr Catargiu, nr. 12, vor fi organizate săptămânal, pe tot parcursul lunii octombrie. Prin recitaluri, concerte, conferințe, întâlniri cu artişti, expoziţii și proiecții de filme vom celebra muzica românească și muzicienii români.

“Ziua Mondială a Muzicii la Casa Artelor Dinu Lipatti”, primul eveniment al lunii dedicate artelor muzicale, va debuta de la orele 19.00, cu vizionarea expoziției în aer liber “O istorie a muzicii clasice”.

De la aceeași oră, în Salonul de muzică al Casei Lipatti, va avea loc proiecția filmului documentar “Triptic – Călătorie melancolică – Constantin Brăiloiu, Clara Haskil, Dinu Lipatti”. Trei destine extraordinare, trei muzicieni români care au trait în Elveția, marcând prin creația lor arta secolului XX, a căror adevărată patrie a fost, de fapt, Muzica.

Regia și scenariul filmului sunt semnate de Ana Simon, iar ilustrația muzicală a fost realizată de Lector univ. dr. Irina Hasnaș, care va susține și un moment de prezentare a documentarului.

De la orele 20.00, tot în Salonul de muzică al Casei Lipatti, Mădălina Claudia Dănilă va susține un recital extraordinar de pian cu lucrări de D. Lipatti, G. Enescu, Bela Bartok, J.S. Bach, W. A. Mozart, L. van Beethoven, J. Haydn, F. Chopin, A. Skriabin.

Șefă de promoție la Liceul de Artă din Brăila, unde a studiat la clasa Prof. Galina Matkovskaia, pianista Mădălina Claudia Dănilă a urmat cursurile de licență și master la Universitatea Națională de Muzică București și cursuri de măiestrie cu muzicieni reputați, precum Josu de Solaun, Roberto Russo, Lea-Yoanne Adam, Jean-Claude Pennetier. Din 2011, colaborează cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, iar în prezent este doctorand, anul III, la Universitatea Națională de Muzică din București.

Conceptul evenimentului “Ziua Mondială a Muzicii la Casa Artelor Dinu Lipatti” aparține regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!

Informații despre Casa Artelor “Dinu Lipatti”: https://www.facebook.com/casadinulipatti/

Informații despre evenimnet: https://www.facebook.com/events/292577394900562/

Partener media principal: Radio Romantic

Parteneri media: B1 TV, Agerpres, Centrul de Presă, Jurnalul, Radio București FM, Observator Cultural.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.