Vrei frumusețe, sănătate și longevitate?

Share:

Ce întrebare, o să spui…OK, ai dreptate, sună ‚standard’, însă chiar crezi că știi toate raspnsurile? Unul dintre ele face referire la 2 fructe mici, care se consumă uscate. Ce au în comun goji și merișoarele, pe lângă faptul că sunt fructe de culoare roșiatică? „Aliatul sănătăţii”, „prietenul femeilor” – nu reflectă întru-totul adevărul. Aceste alimente minune sunt folosite în curele de slăbire, în tratamentele pentru piele, ochi, ficat și rinichi…dar nu numai!

Fructele de goji au devenit populare după ce Madonna a lăudat efectele benefice, aducându-le supranumele de “fructele Viagra” sau “distrugătoarele de celulită”. Povestea lor începe acum peste o mie de ani când în Tibet niște călugări au băut apa dintr-o fântână în care cădeau frunze și fructe de goji, după o perioadă simțind că sunt mult mai sănătoși. Și nu e de mirare, oamenii de știință au declarat cu admirație că fructele de goji conțin 21 minerale (fier, magneziu, calciu, fosfor) și 18 amioacizi, ajutând la îmbunătățirea vederii, fertilității, sistemului imunitar și digestiv, protejând ficatul și accelerând metabolismul.

Pe lângă sănătate, fructele de goji sunt excelente pentru frumusețe: produsele cosmetice pe bază de goji conferă pielii un aspect neted, comportându-se ca un machiaj natural, care combate lipsa de hidratare, îmbătrânirea prematură, petele, dermatita sau acneea. Cum reușesc aceste fructe mici să facă lucruri atât de mărețe? Efectul puternic antioxidant curăţă porii în profunzime și hrănește tenul.

Iar dacă credeai că știi totul despre merisoare, ei bine, află că „doctorul rinichilor” – care crește inclusiv la noi în țară, în Munții Apuseni – face minuni pentru tractul urinar datorită faptului că împiedică bacteriile să se depună pe pereții vezicii. Știm că îți place să ronțăi aceste fructe, însă mulți doctori afirmă că proprietățile medicinale ale merișoarelor sunt chiar mai presus decât beneficiile nutriționale. Știai?

Oricum, tu savurează efectul „2 în 1” și o să ai energie pentru toată ziua, mulțumită vitaminelor A și C, betacarotenului, potasiului, fosforului, manganului, calciului și fibrelor. Astfel o să te bucuri de un super sistem imunitar completat de o digestie echilibrată, o dantură puternică, o inimă de fier și o piele strălucitoare.

Cât de simplu e să mergi pe ‚natural’!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.