A murit Charles Aznavour!

Share:

Charles Aznavour, unul dintre cei mai mari cântăreţi ai lumii, a murit luni, la reşedinţa sa din sudul Franţei, la vârsta de 94 de ani. Pe numele său real Shahnour Vaghinag Aznavourian, artistul a avut o carieră de peste 70 de ani.

Charles Aznavour, legenda cântecului francez, a apărut în peste 60 de filme şi a compus peste 1.000 de cântece. Pe 24 august 2017 el a primit o stea pe Walk of Fame, la Hollywood.

Charles Aznavour s-a născut pe 22 mai 1924, la Paris, într-o familie de emigranți armeni, şi a rămas toată viaţa foarte ataşat de comunitatea armeană. A început să cânte de la vârsta de 9 ani, dar faima a cunoscut-o în 1965, cu La Boheme.

Charles Aznavour a vândut de-a lungul carierei peste 100 de milioane de discuri, în peste 80 de ţări. El a fost adesea descris ca fiind „Frank Sinatra al Franţei”. În ciuda vârstei, pe 26 octombrie avea programat un concert la Bruxelles, iar în noiembrie şi decembrie era pe afişul „Senei muzicale”, festival de lângă Paris, după care ar fi urmat un mini-turneu în Franţa.

Charles Aznavour a fost căsătorit de trei ori şi a avut şase copii. Potrivit purtătoarei sale de cuvânt, Charles Aznavour a murit în somn.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.