Spitalul regional din Craiova a intrat în linie dreaptă!

Share:

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că realizarea spitalului regional din Craiova „a intrat în linie dreaptă”, precizând că acesta va avea peste 800 de paturi.

„Vorbim despre construcţia de spitale noi, de modernizarea infrastructurii spitaliceşti, pornind de la nevoile reale ale populaţiei. Ne-am asumat, prin programul de guvernare, construcţia a opt spitale regionale – Craiova, Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi, Braşov, Cluj şi Iaşi. Proiectele spitalelor regionale din Craiova, Cluj şi Iaşi se află într-o fază avansată de pregătire. Pentru că suntem în Bănie, vă pot da asigurări că Spitalul regional din Craiova a intrat în linie dreaptă, iar săptămâna trecută s-a aprobat şi planul de urbanism zonal”, declarat Dăncilă la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova.

Potrivit şefei Executivului, studiul de fezabilitate în cazul Spitalului regional de la Craiova a fost lansat la începutul lunii septembrie, împreună cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, şi va fi finalizat în primul trimestru al anului viitor.

„Spitalul regional va avea peste 800 de paturi şi un concept modern, care va oferi pacienţilor o mai bună mobilitate de la o specializare medicală la alta, în funcţie de necesităţi”, a mai arătat Dăncilă.

Premierul a dat asigurări că proiectul va fi realizat şi a mulţumit autorităţilor locale din judeţul Dolj, dar şi ministrului sănătăţii, Sorina Pintea, pentru implicare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.