Crăciunescu critică dur prestația lui Hațegan din partida de la Moscova

0

Ovidiu Haţegan a fost protagonistul ultimelor minute din meciul CSKA Moscova – Real Madrid 1-0, din etapa a doua a UEFA Champions League, după ce l-a eliminat în prelungiri pe portarul ruşilor, Igor Akinfeev, acordându-i două cartonaşe galbene pentru aceeaşi fază, la interval de câteva secunde.

Fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu este de părere că Ovidiu Haţegan s-a pripit şi şi-a complicat situaţia pe final de meci. „A greşit mult. Vautrot, fostul mare arbitru, a spus la un curs să nu ne forţăm norocul în prelungiri, pentru că atunci echipele sunt mereu disperate şi în momentele acestea se pot produce foarte multe evenimente.

Dacă a arătat 4 minute de prelungire, trebuia să fluiere sfârşitul şi nu avea probleme. Dar el a lăsat jocul să continue şi, după o eroare, a intrat în mai multe erori. După ce dai galben, îl notezi şi înţelegi că e o situaţie deja tensionată. Nu scoţi imediat roşul.

După această greşeală, a început să facă mai multe. Meciul s-a prelungit 7-8 minute. Aşa ceva se întâmplă doar dacă trebuie executat un penalty. Putea să-l elimine pe portar şi să fluiere finalul. dar el a aşteptat să iasă portarul, să se facă schimbare, a mai lăsat una-două faze şi, din 4 minute, s-au făcut 8 minute şi ceva.

Scorul era atât de strâns, presiunea atât de mare. Un arbitru cu experienţă termina meciul. Minutele de prelungire trebuie gestionate atent. Mai dai un fault, un aut, iar când e finalul, fluieri”, a explicat Crăciunescu, la „Digi Sport Matinal”.

Ion Crăciunescu, arbitrul finalei Ligii Campionilor din 1995 este convins că Haţegan va primi reproşuri şi din partea observatorului partidei de la Moscova.

„După felul în care a gestionat ultimele minute, sigur observatorul o să-i spună că un arbitru cu experienţă găsea o altă soluţie. O să-i spună că nu se justificau cele 8 minute”, a mai spus Ion Crăciunescu.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.