Bilanțul negru al cutremurului din Indonezia continuă să crească

0

Până la 5.000 de persoane sunt considerate dispărute în două cartiere grav afectate din oraşul Palu de pe insula indoneziană Sulawesi, lovită de un cutremur puternic urmat de un tsunami, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al agenţiei de gestionare a dezastrelor, citat de AFP, Reuters şi dpa.

Sutopo Purwo Nugroho a declarat jurnaliştilor că această cifră s-a bazat pe estimări ale autorităţilor locale din Petobo şi Balaroa, deosebit de afectate de dublul dezastru produs la 28 septembrie în Palu, oraş de 350.000 de locuitori. Purtătorul de cuvânt a precizat că operaţiunile de căutare vor continua până la 11 octombrie, dată la care cei care nu au fost găsiţi vor fi declaraţi morţi.

Până acum au fost găsite 1.763 de cadavre, potrivit ultimului bilanţ, anunţat duminică. Dar echipele de salvare se tem că mii de rămăşiţe nu vor fi găsite în cele două cartiere din Palu puternic devastate.

Petobo, o adunare de sate, şi Balaroa, un vast complex de locuinţe sociale, au fost înghiţite de pământ, când mişcările seismice au transformat pământul într-o mare de noroi, proces cunoscut sub numele de lichefiere. Speranţa găsirii de supravieţuitori este aproape redusă la zero.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.