A doua rectificare bugetară din 2018, în luna noiembrie

0

A doua rectificare bugetară din acest an va fi făcută în luna noiembrie, a declarat, marţi seară, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. El a precizat că tot până în noiembrie trebuie aprobat şi proiectul de buget pentru 2019.

„Avem în calcul o rectificare în noiembrie. Undeva era în octombrie, dar s-a întârziat prima rectificare (…) A fost anunţat încă de la prima rectificare că planificăm în anul 2018 două rectificări bugetare – una în iulie, dar s-a întârziat până în septembrie şi aveam în octombrie cea de a două rectificare şi, la fel, automat, s-a mutat în noiembrie”, a declarat Teodorovici la TVR.

El a susţinut că nu se taie din bugetele de investiţii şi nici din salariile angajaţilor din administraţia publică: „Cele două zone nu se afectează – mă refer la partea de investiţii şi mă refer la salariile cuvenite celor care trebuie să rămână în administraţie”.

De asemenea, ministrul Finanţelor a spus că până la sfârşitul lunii noiembrie trebuie aprobat şi proiectul de buget pentru anul 2019.

„Până la final de noiembrie vine şi bugetul pe 2019, care trebuie şi el aprobat de Guvern, dar ca să am bugetul propus pe masa Guvernului trebuie să avem în prealabil două chestiuni foarte importante – Hotărârea de Guvern cu salariul minim pe economie, din calcul să vezi cum faci anul viitor bugetul şi formula aceea de calcul pentru autorităţile publice locale, pentru că noi am promis că impozitul pe venit trece sută la sută la nivel local şi la fel trebuie să ai baza legală ca să poţi să o iei în calcul când faci bugetul pe 2019. Vor fi în noiembrie cel târziu şi aceste acte normative emise de Guvern”, a mai afirmat ministrul Finanţelor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.