În mocirla decredibilizării totale

0

Referendumul pentru redefinirea familiei a reprezentat un eșec usturător pentru Liviu Dragnea și PSD. Oricât ar încerca liderii PSD să atenueze această umilință, adevărul este unul singur: cota de încredere în Liviu Dragnea, liderul absolut al PSD, a scăzut sub limita de avarie!

Din păcate, Dragnea nu înțelege că ironiile ieftine, prosteala în față a milioanelor de români, modul lui despotic în care vrea să controleze România, fuga lui disperată de pușcărie sunt vizibile de pe Marte. Iar românii nu sunt proști, așa cum îi consideră, probabil, liderii PSD.

România reală, România vie, România celor care cred în destinul euro-atlantic al acesteia, nu poate fi asimilată unor votanți PSD (mare parte dintre ei dependenți de ajutorul social și pomenile primite de la baroni locali putred de bogați!).

Programul de guvernare, mult-lăudat de pesediști și cel care, până la urmă, i-a adus la guvernare, a fost uitat. Zecile de capitole din „grandiosul” program, care promiteau o guvernare eficientă, în slujba românilor, au fost încălcate, minimizate, într-un mod greu de descris. Toate promisiunile electorale, de la miile de kilometri de autostradă și cale ferată, școli, grădinițe, și până la facilitățile fiscale – lista fiind prea lungă pentru a fi redată integral, au fost, evident, blocate de lupta asiduă a coaliției PSD-ALDE cu așa-zisul stat paralel.

Singura obsesie a lui Dragnea, în acești primi doi ani de guvernare, a fost de a pune hățuri sistemului judiciar și de a-l subordona politic. Scandalurile s-au ținut lanț iar luptele pentru Putere, chiar din interiorul PSD, au depășit orice bariere. Au fost schimbați doi premieri, doar pentru că liderul suprem nu a mai avut încredere în faptul că aceștia i-ar mai fi fideli. Cum ar putea, în aceste condiții, ca guvernarea să fie una eficientă?

Au fost majorate salariile bugetarilor, singurii care contează, probabil, pentru liderii PSD, în tentativa disperată de a obține voturile acestora la viitoarele alegeri. Au fost majorate pensiile, dar fără a se lua în calcul explozia ratei inflației care a atenuat, practic, o importantă parte din majorări!

În rest, haos pe bandă rulantă. Guvernul Dăncilă este, de departe, cel mai slab guvern postdecembrist. Chiar și guvernarea Ciorbea, de tristă amintire, a avut, în cadrul său, miniștri mult mai competitivi! Tot ceea ce contează pentru Dragnea este ca filialele să-i fie credincioase, să meargă orbește pe mâna lui! Iar recompensarea liderilor acestora, cu funcții, privilegii și bani de la buget, reprezintă singura modalitate pesedistă, iar Dragnea nu face notă discordantă, de mituire a colegilor și a le recompensa obediența/susținerea.

Reprimarea violentă a protestului din 10 august a reprezentat începutul sfârșitului pentru Dragnea și ciracii săi din partid. Și aici, în partid, există tensiuni uriașe, Dragnea fiind contestat puternic! Vor trece mulți ani până când populația va uita modul represiv în care, la ordin politic, au acționat jandarmii! Să-i crezi în continuare tâmpiți pe bucureșteni și români, să crezi că pervertirea realității de către televiziunile, plătite cu bani grei, care fac jocurile acestui mic dictator ridicol, poate face diferența,  reprezintă o greșeală uriașă care arată, foarte clar, faptul că Dragnea și pesediștii care îi mai sunt, încă, fideli, au pierdut orice contact cu realitatea!

Este evident că PSD se îndreaptă spre un uriaș dezastru electoral iar mulți pesediști, care l-au girat necondiționat pe Dragnea, vor regreta amarnic decizia lor! Dar, din păcate, va fi mult prea târziu pentru a mai schimba ceva! Oricât de slabă ar fi Opoziția, revolta/indignarea românilor față de tupeul faraonic al lui Dragnea și al multora dintre colegii săi nu-l va lăsa pe acesta netaxat! Păcat, însă, că mulți pesediști de bună-credință vor plăti acest preț! Cu funcțiile lor deținute la nivel local și nu numai!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.