Concurență acerbă în PNL pentru un mandat de europarlamentar

0

Fostul copreşedinte al PNL, Vasile Blaga, a declarat că ar putea contribui în calitate de europarlamentar în grupul PPE la „destule lucruri bune pentru România”, afirmând că are „o anumită experienţă”.

„Eu cred că aş putea contribui în grupul PPE la destule lucruri bune pentru România din zona în care mă pricep, evident, în tot ceea ce înseamnă parcursul pe care l-am avut pe Schengen şi nu cred, fără să mă laud, că sunt prea mulţi oameni care şi au conexiuni la Bruxelles cu cei cu care am negociat la momentul respectiv eliminarea clauzei de salvgardare, pentru că ştiţi că am răspuns de ea. (…) Deci, am o anumită experienţă, zic eu, partidul va hotărî mai departe, sigur”, a declarat Vasile Blaga, joi, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, întrebat de ce s-a decis să candideze pentru alegerile europarlamentare.

Fiind întrebat de ce lideri importanţi ai partidului, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Crin Antonescu, Alina Gorghiu, doresc să candideze la europarlamentare, Blaga a spus: „Asta nu înseamnă că nu poţi ajuta partidul în permanenţă, eu ştiu că europarlamentari au susţinut din greu şi campania prezidenţială şi campania pentru alegerile generale, deci asta nu e nicio problemă”.

„Pe de altă parte, eu cred că sunt oameni cu foarte multă experienţă care pot spun multe lucruri la Bruxelles”, a afirmat Blaga.

Fostul copreşedinte PNL a punctat că politica de la Bruxelles devine „tot mai importantă”, în contextul în care „euroscepticii câştigă teren în toată Europa”.

„E nevoie de o susţinere puternică pentru această construcţie care este Uniunea Europeană, unde este locul nostru „, a mai spus Blaga.

Pe ordinea de zi a şedinţei Biroului Politic Naţional figurează şi pregătirea alegerilor europarlamentare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.