Inundații cumplite în Spania. Zeci de morți și dispăruți!

Cel puţin 10 oameni şi-au pierdut viaţa şi alte zeci de persoane sunt date dispărute după ce o viitură a făcut ravagii în estul Insulelor Baleare. Guvernul regional al Insulelor Baleare a decretat trei zile de doliu.

Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde autorităţile au emis Cod roşu de ploi abundente pentru sudul Andaluziei, în special în provincia Malaga.

Câteva ore de precipitaţii au provocat ieşirea din matca a unui râu, iar puhoaiele s-au revărsat pe străzile unui oraș situat la 60 de kilometri de Palma de Mallorca. Vehiculele au fost luate de apa care a străbătut în viteză străzile. Un cuplu de britanici se numără printre victime. Cei doi au fost găsiți într-un taxi luat de viitură.

Rafael Nadal a sărit în ajutorul oamenilor afectați de inundațiile din Spania. Liderul ATP le-a pus la dispoziție Academia de Tenis și Centrul Sportiv care îi poartă numele. „Astăzi este cea mai tristă zi pentru Mallorca. Transmit cele mai sincere condoleanțe celor afectați de gravele inundații din Insulele Baleare. După cum am mai afirmat, pun la dispoziție Centrul Sportiv Rafael Nadal și Academia Rafael Nadal pentru toți cei care nu au unde locui în urma tragediei”, a scris liderul ATP pe contul său de socializare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.