Echipa guvernamentală a premierului Edouard Philippe, reînnoită!

0

Preşedintele Republicii Franceze a remaniat guvernul pentru a forma „o echipă reînnoită, cu un nou suflu, dar al cărei mandat politic „rămâne acelaşi”, a anunţat marţi palatul Elysée, citat de AFP şi Reuters.

„Această echipă guvernamentală îşi va înscrie acţiunea în continuitatea politicii desfăşurate de guvern şi a calendarului de reforme pentru lunile care vor veni”, a adăugat preşedinţia.

Remanierea, anunţată printr-un comunicat de presă, s-a decis în urma unor consultări intense între preşedintele Emmanuel Macron şi prim-ministrul Edouard Philippe.

Christophe Castaner, de 52 de ani, a fost numit ministru de interne în locul lui Gerard Collomb şi îl va avea ca adjunct pe fostul şef al Direcţiei generale a securităţii interne (DGSI), desemnat secretar de stat. Practic, demisia de pe 2 octombrie a ministrului Gerard Collomb a declanşat remanierea guvernului.

Castaner, un apropiat al lui Emmanuel Macron, ocupa până acum postul de ministru secretar de stat pentru relaţia cu parlamentul.

După ce a fost numit, Christophe Castaner a anunţat că va renunţa la funcţia de delegat general al formaţiunii La République en marche (LREM), pe care o ocupa din noiembrie.

„În ceea ce mă priveşte se întoarce o pagină. Voi demisiona în zilele următoare din funcţie”, a precizat Castaner.

Se aştepta ca liderul francez să facă remanierea săptămâna trecută, dar Emmanuel Macron a anunţat că vrea să aştepte mai mult timp pentru a se asigura că ia deciziile potrivite, notează Reuters. Pe de altă parte, oponenţii săi susţin că asta ridică întrebări privind gradul de experienţă al membrilor partidului său.

Un oficial din biroul lui Macron a descris noul cabinet drept unul „dinamic”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.