Prioritățile Spitalului Județean de Urgență Sfântu Gheorghe

Înfiinţarea unui centru de sănătate mintală şi a unui spital de pneumologie, care să cuprindă şi o policlinică, se numără printre proiectele prioritare de anul viitor ale conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că viitorul centru de sănătate mintală va funcţiona la parterul secţiei de Psihiatrie pentru adulţi, aflată în zona parcului central din municipiu.

„Intenţia noastră este să lărgim echipa de specialişti de la Psihiatrie (…) Bolile psihiatrice, tratamentul acestora, trebuie să le privim ca un ansamblu – partea de spital, în care intră şi partea acută şi sanatoriul, apoi partea ambulatorie, adică policlinica, şi centrul de sănătate mintală, adică tratamentul mai personalizat al pacientului (…) cu suport psihologic-psihiatric (…) Noi am avut în structura noastră acest centru şi pe partea de copii şi pe partea de adulţi, dar din lipsă de medici, din lipsă de personal, nu a funcţionat aşa cum ar fi trebuit (…) Avem spaţiile pe care le putem amenaja la parterul secţiei de Psihiatrie adulţi, acolo este un loc imens pentru cabinete”, a precizat Andras Nagy Robert.

În ce priveşte Pneumologia, el a afirmat că intenţia este de a construi un spital nou, fie cu fonduri europene, fie cu sprijin din partea statului român şi al Consiliului Judeţean Covasna.

„Avem deja partea de studiu de fezabilitate în prag de finalizare (…) Vrem să facem o nouă clădire pentru pneumologie, să fie cuprinsă şi partea de policlinică şi partea de dispensar TBC, şi partea de spitalizare TBC şi partea de spitalizare Pneumologie (…) Va fi construită în incinta Spitalului Judeţean, în spatele spitalului vechi”, a precizat acesta.

În momentul de faţă, dispensarul TBC şi secţia de Pneumologie funcţionează în clădiri separate, aflate într-o stare avansată de degradare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.