Turneul naţional „100 x Enescu” ajunge la București

0

Turneul naţional „100 x Enescu”, susţinut de Bucharest Festival Orchestra şi dirijorul Cristian Lupeş, ajunge pe marţi şi duminică la Bucureşti, informează un comunicat al organizatorilor.

Concertul de marţi va fi susţinut la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, de la ora 19,00, când va avea loc deschiderea stagiunii „Noi dăm tonul”.

Duminică, 28 octombrie, reprezentaţia va avea loc la Muzeul Naţional al Literaturii Române, de la ora 18,00, şi va fi un omagiu adus compozitorului Liviu Dănceanu, precizează sursa citată.

„Am gândit şi pornit acest turneu acum, în An Centenar, pentru că tot o sută de ani ne despart şi de turneele pe care George Enescu le susţinea în ţară pentru a strânge fonduri şi a oferi, an de an, Premiul Naţional de Compoziţie „George Enescu” celor mai talentaţi creatori români de muzică academică. În 1918, Premiul Naţional de Compoziţie ajunsese la a cincea ediţie. Prin susţinerea, cu eforturi proprii, timp de 32 de ani, a acestui premiu, George Enescu a creat, practic, şcoala actuală de compoziţie. Aşadar, noi privim Turneul naţional „100 x Enescu” ca pe o sărbătorire a unei naşteri”, a declarat dirijorul Cristian Lupeş, citat în comunicat.

Programul va cuprinde „Dansuri româneşti” de Bela Bartok, „5 of Millenium” de Liviu Dănceanu şi „Octet op. 7” de George Enescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.