Alarmant: Reglementările ANRE, încălcate de furnizorii de energie!

0

Peste 75% dintre furnizorii din România încalcă obligaţia impusă de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) de a transmite o ofertă de preţ la cererea unui consumator, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Consumatorilor şi Micilor Producători de Energie (ACMPE), remis, miercuri, Agerpres.

Reprezentanţii asociaţiei relatează propria experienţă în încercarea de a-şi alege o companie pentru a semna un contract de furnizare a energiei pe piaţa concurenţială.

Acesta este, practic, traseul pe care trebuie să-l parcurgă orice consumator de energie pe piaţa de electricitate, care, de la 1 ianuarie 2018, este total liberalizată.

Astfel, asociaţia ACMPE a identificat pe site-ul ANRE un număr de 168 de firme româneşti care deţin licenţă de furnizare a electricităţii.

Din cercetarea asociaţiei de consumatori şi mici producători, a reieşit că 25% dintre ele nu au pagină web funcţională, ceea ce contravine reglementărilor ANRE.

Totodată, din cei 75% care aveau o pagină de internet, 3% nu au un număr de telefon, 12% nu au adresă de mail, 80% nu au telverde, iar 57% nu au ofertă de preţ publicată. Practic, doar 8% dintre ei, adică 15 firme, au datele complete pe site.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.