La Spitalul Universitar va funcționa un centru pentru sănătatea sânului

Un centru integrat pentru sănătatea sânului, destinat diagnosticării şi tratării cancerului mamar, dar şi reconstrucţiei va funcţiona din luna noiembrie în Spitalul Universitar din Capitală.

„Azi putem să facem atât screening, diagnostic, tratament. Beneficiem cu ajutorul Casei de Sănătatea a Municipiului Bucureşti de subprogramul de protezare mamară – este cazul doamnelor care se pretează la o intervenţie chirurgicală, urmează un tratament chimioterapeutic sau radioterapeutic, după care este posibil să facă şi reconstrucţie mamară. Noi, în cadrul spitalului, putem să le asigurăm toate aceste servicii medicale”, a spus, miercuri, managerul SUUB, Adriana Nica, într-o conferinţă de presă.

În context, medicul Ina Petrescu a precizat că peste 9.000 de românce sunt diagnosticate anual cu cancer la sân, iar 3.000 îşi pierd viaţa pentru că sunt diagnosticate în stadii avansate ale bolii, când mijloacele terapeutice sunt prea puţin eficiente.

Ea a subliniat că întreaga serie de investigaţii şi tratamente sunt decontate de către CNAS, fiind nevoie doar de un bilet de trimitere de la medicul de familie.

Medicii susţin că durata de la suspiciunea clinică la debutul tratamentului scade cu aproximativ 70%, sporind şansele de vindecare datorită întâlnirilor săptămânale ale board-ului de medici din discipline diferite, care stabileşte cu acurateţe planurile terapeutice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.