Papa Francisc l-a evocat pe Hitler

0

Papa Francisc a predicat marţi toleranţa faţă de refugiaţi şi a denunţat populismul – evocând spectrul fostului dictator nazist Adolf Hitler.

Suveranul Pontif a îndemnat ca tinerii să fie învăţaţi istoria războaielor din secolul al XX-lea, ”pentru ca să nu cadă în aceeaşi greşeală şi să ştie cum se răspândeşte populismul”.

”Ne gândim întotdeauna la Hitler din perioada 1932-1933, acel individ care a promis dezvoltarea Germaniei; ei ar trebui să ştie cum încep problemele (…); nu putem trăi răspândind ura”, a avertizat Francisc.

Papa argentinian a făcut aceste declaraţii la lansarea unei cărţi despre înţelepciunea bătrânilor, la Vatican, unde persoane mai tinere sau mai bătrâne din public i-au pus întrebări.

Papa a făcut o analiză a populismului şi a moştenirii războaielor mondiale, după ce o femeie în vârstă care predă italiana migranţilor i-a spus că este tulburată de înăsprirea atitudinii faţă de refugiaţi.

Francisc a subliniat că Biblia propovăduieşte primirea migranţilor, dar a adăugat că guvernele au dreptul să limiteze imigraţia. ”Un Guvern trebuie să aibă inima deschisă şi să primească, instalaţii bune de primire şi prudenţa de a spune «pot (primi) până la acest punct, după care nu pot»”, a declarat Suveranul Pontif.

”De aceea este important ca toată Europa să încheie un acord cu privire la această problemă”, pentru ca ţări aflate în prima linie a migraţiei, ca Italia, Spania sau Grecia, să nu se trezească cu o parte disproporţionată de refugiaţi, a declarat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.