Premierul Dăncilă o contrazice pe ministrul Vasilescu

Share:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că nu se pune problema majorării salariului minim de la 1 noiembrie, aşa cum a vehiculat Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că „în niciun caz” salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 noiembrie. Majorarea salariului minim pe economie este posibil să aibă loc de la 1 decembrie 2018 sau 1 ianuarie 2019, a mai precizat premierul Dăncilă.

„În niciun caz la 1 noiembrie. Vom vedea când este oportun: la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, a spus premierul.

Întrebată despre îngheţarea salariilor în anul viitor, Viorica Dăncilă a spus că nu este de acord cu o astfel de măsură şi a anunţat că va argumenta acest lucru în deschiderea şedinţei de Guvern. Premierul a precizat că nu este o „măsură discriminatorie” aplicarea salariului minim diferenţiat în funcţie de studii şi vechimea în muncă.

„Nu, nu este o măsură discriminatorie, se aplică şi în alte state membre”, a mai spus premierul.

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Lia Olguţa Vasilescu şi Eugen Teodorovici s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor pentru a discuta creşterea salariului minim pe economie.

S-a stabilit că, pentru persoanele fără studii superioare, salariul va fi de 2.080 de lei, în timp ce persoanele cu studii superioare sau cele care au o vechime de minim 15 ani vor primi lunar 2.350 de lei brut. Data de când se va aplica modificarea va fi stabilită „în cel mai scurt timp” de către Guvern

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.