Augustin Lazăr îi dă replica ministrului Toader

0

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat raportul privind evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr, solicitând la final revocarea acestuia. Augustin Lazăr a reacţionat imediat.

Augustin Lazăr îl acuză pe Tudorel Toader că a executat un ordin venit de la Guvern. Procurorul general, Augustin Lazăr, susține că raportul lui Tudorel Toader privind revocarea sa este unul plin de ”ziceri penibile” și arată că prezintă informații inexacte.

”Într-un context sensibil pentru sistemul judiciar și am în vedere legile justiției, stabilitatea PICCJ, la nivelul procurorului general este esențială. În zilele următoare voi prezenta în detaliu și veți observa cât de mari sunt exagerările ministrului Justiției. Eu am să vă dau doar 2 exemple:

Pentru liniștea oamenilor, aș dori să vă spun că procurorul pe care îl vedeți în față a fost notat cu calificativul foarte bine în ultimii 37 de ani. Conform legii, la o candidatură un procuror trebuie să aibă ultima evaluare cu foarte bine. Cine a avut 36 de ani calificativul foarte bine nu poate fi contestat pe partea profesională. Veți vedea că aceste ziceri penibile din raport sunt false.

Încă un exemplu: spune analiza că procurorul general a încurajat comportamentul neprincipial în cadrul Ministerului Public. Păi, avem 16 acțiuni disciplinare către Inspecția Judiciară pentru procurori din DNA.”, a declarat Augustin Lazăr.

„Cu doar două zile în urmă Comisia de la Veneția spunea că independența procurorilor poate fi afectată, recomandând reexaminarea legilor. Raportul e răspunsul pe care Executivul, prin vocea ministrului Justiției, înțelege să îl dea Comisiei de la Veneția. Mâine, în toate statele UE va fi celebrată Ziua Justiției Civile. Raportul prezentat e modul prin care Executivul înțelege să respecte independența Ministerului Public.”, a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a susţinut o declaraţie de presă în care a răspuns la câteva dintre acuzaţiile lansate de ministrul Toader la adresa sa. Vizibil nervos, Lazăr a fost aproape să plângă la finalul declaraţiei.

„Vă rog să-mi scuzaţi starea emoţională, dar nu mi-e indiferent. Mă simt într-un moment special nu numai al carierei, ci şi al României”, a afirmat Lazăr, cu vocea tremurândă.

Lazăr, mesaj pentru cetăţeni: Să aibă încredere în procurori, vom rămâne fideli spiritului Constituţiei. Constituţia nu este numai a cuiva care pretinde că o ştie foarte bine şi că toţi ceilalţi o încalcă, Constituţia este a noastră, a tuturor

Procurorul general Augustin Lazăr a transmis, miercuri seară, un mesaj pentru cetăţeni, în care le spune să aibă încredere în procurori şi îi asigură că ei vor rămâne fideli spiritului Constituţiei. „Constituţia nu este numai a cuiva care pretinde că o ştie foarte bine şi că toţi ceilalţi o încalcă, Constituţia este a noastră, a tuturor”, a afirmat Lazăr.

Augustin Lazăr a transmis un mesaj românilor, în declaraţia de presă susţinută, miercuri seară, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general.

„Doresc să le transmit cetăţenilor României să aibă încredere în procurori şi să îi asigur că vom rămâne fideli spiritului Constituţiei. Constituţia nu este numai a cuiva care pretinde că o ştie foarte bine şi că toţi ceilalţi o încalcă, Constituţia este a noastră, a tuturor, şi dacă vrem să apărăm ordine de drept sigur că plecăm de la spiritul Constituţiei României. Vom rămâne fideli spiritului Constituţiei României în sensul de a reprezenta cu profesionalism şi imparţialitate interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, a spus Augustin Lazăr.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.