Pe o problemă importantă de sănătate, Maria Grapini a cerut Comisiei Europene studii clare!

Joi, 25 octombrie, Parlamentul European a dezbătut în plenul de la Strasbourg punerea în aplicare a regulamentelor privind dispozitivele medicale și dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro, temă europeană de importanță majoră pentru toți pacienții sau viitorii pacienți. Există, la nivel de UE, voci care susțin beneficiile diverselor implanturi, proteze etc, dar și contestatari ai unor astfel de proceduri, așadar subiectul dezbătut în plenul PE a suscitat un interes real.

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, președinte de onoare al Asociației Pacienților din Timiș, are semnale pertinente din acest domeniu și un portofoliu de discuții, corespondențe, memorii, astfel că, joi, intervenția sa în plen a fost una documentată. Grapini a cerut Comisiei Europene studii actualizate și cifre clare, pentru că siguranța cetățenilor este vitală.

“Avem încă multe de făcut în ceea ce privește siguranța și securitatea pacienților. Au intrat pe piață noi producători, companii care fac proteze, diverse implanturi, însă rezultatele în multe state sunt negative. Avem pacienți care rămân invalizi pe viață, după intervenția cu anumite dispozitive. Trebuie să ne gândim să reglementăm bine, nu repede! Vreau să vă întreb dacă acum, când suntem în faza de implementare a noilor regulamente, avem studii actualizate, legate de efectele implanturilor, ale protezelor, asupra organismului? Astfel puteți ajuta statele membre! Sigur, sănătatea este subsidiaritate, dar putem avea, aici, la nivel european, niște elemente care să ajute statele membre!“, a declarat umanista Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.