Copil, învins de Federer în finala de la Basel

0

Marius Copil a pierdut confruntarea cu Ceasornicul din Basel, dar calificarea în finală este recompensată cu 209.715 euro şi cu 300 de puncte ATP. Pentru român, accederea în finală reprezintă faptul că va încasa cel mai mare premiu în bani din carieră, iar punctele îi vor aduce un salt de 30 de locuri în clasamentul ATP.

Marius Copil şi Roger Federer i-au impresionat pe specatorii de la Basel nu doar în timpul finalei, ci şi la ceremonia de premiere. Românul a stârnit hohote de râs printre cei prezenţi în tribune, în timp ce Federer i-a urat românului să rămână la forma actuală şi în sezonul următor.

Discursul lui Marius Copil s-a auzit cu greu pe micile ecrane, deoarece microfonul românului era poziţionat prea jos. Cei prezenţi în sală au auzit ce a avut de spus Copil după finală, dar s-a întâmplat acelaşi lucru şi cu spectatorii din spatele ecranului.”Vă mulţumesc pentru că aţi fost prezenţi aici din prima zi. Eu am început turneul puţin mai devreme, de sâmbătă trecută (n.r Marius Copil a ajuns în finală după ce a pornit turneul din calificări). E al doilea discurs pe care îl ţin, sper să nu fiu jenant. Roger, a fost o onoare pentru mine să mă aflu în acelaşi loc cu tine. Îţi mulţumesc foarte mult pentru ceea ce ai făcut în tenis – vorbesc pentru mine şi pentru toţi jucătorii din top 200. Sper ca de acum încolo cariera mea s-o ia în sus, e foarte frumos să joci în locuri ca cel în care mă aflu astăzi”, a spus Marius Copil, după finala de la Basel.

De partea cealaltă, Federer şi-a început discursul cu numeroase laude la adresa românului. L-a sfătuit să rămână la acest nivel şi i-a urat să ajungă cât mai sus în clasament. Federer a ţinut mai apoi să le mulţumescă şi spectatorilor, dar şi organizatorilor, după ce şi-a adjudecat titlul cu numărul 99 din carieră: ”Felicitări, Marius! Îţi doresc să joci la fel de bine şi în sezonul următor. Jocul tău merită să fie răsplătit cu rezultate bune”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.