Puigdemont pune bazele unui guvern paralel în Belgia

0

Guvernul catalan al separatistului Quim Torra a prezentat, la Barcelona, ”Consiliul Republicii”, un fel de Guvern paralel, prezidat în Belgia de predecesorul şi mentorul său Carles Puigdemont, care încearcă să-şi păstreze influenţa la un an după ce a fugit din Spania, scrie AFP.

Puigdemont creează, la un an după ce a fugit din Spania, un Guvern paralel în Belgia, pe care separatiştii catalani vor să-l completeze cu un parlament paralel. Acest nou organism urmează să fie o entitate privată, fără un statut oficial, cu scopul de a evita probleme în justiţia spaniolă, însă urmează să se coordoneze cu Guvernul regional de la Barcelona, potrivit news.ro.

El îşi dă drept misiune avansarea către independenţă şi căutarea unei susţineri în plan internaţional.”Acestui consiliu îi revine (sarcina) să construiască Republica fără complexe, într-un mod mai liber şi mai sigur, la adăpost de abuzurile statului spaniol”, a declarat marţi, într-o videoconferinţă, din Belgia, Puigdemont. El a insistat asupra faptului că Guvernul lui Torra este limitat de acţiunea justiţiei spaniole.

În cursul aceste prezentări, în sediul Guvernului catalan de la Barcelona, nu au fost detaliate nici componenţa şi nici modul de funcţionare ale acestui ”consiliu al republicii”. Însă separatiştii au anunţat că vor să-l completeze cu un fel de parlament paralel.

Opoziţia antiseparatistă a criticat dur această iniţiativă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.