Ambasadorul Hans Klemm, îngrijorat de slăbirea luptei anticorupție

0

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, afirmă că Statele Unite sunt foarte îngrijorate de slăbirea luptei anticorupţie în România, un parcurs pe care nu l-ar fi putut anticipa în urmă cu trei ani. Mesajul a fost transmis cu ocazia comemorării victimelor tragediei din Colectiv.

“Nu m-aș fi așteptat ca lupta anticorupție să fie slăbită, așa cum s-a întâmplat recent, ca independența justiției să fie amenințată, că va exista un risc și mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. E ceva ce nu aș fi prezis în urmă cu trei ani. Fără îndoială, ca ambasador american, e un motiv de mare îngrijorare pentru mine personal, pentru ambasada mea, dar și pentru Statele Unite”, a spus ambasadorul Hans Klemm la Memorialul dedicat victimelor de la Clubul Colectiv, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti.

Ambasadorul a rememorat solidaritatea pe care a văzut-o după tragedie, din partea populației și a țărilor prietene României, dar și emoția generată de hotărârea românilor de a se opune corupției, se mai menţionează în mesajul ambasadei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.