Aproape 7.000 de firme din Capitală, premiate de CCIB

0

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a premiat miercuri, în cadrul celei de-a XXV-a ediţii a Topului Firmelor, 6.922 de firme din Capitală şi a acordat şi o serie de premii speciale, Agenţia Naţională de Presă Agerpres primind Trofeul de excelenţă pentru obiectivitate şi profesionalism în reflectarea fenomenului economic.

„Onorându-şi tradiţia de iniţiator al instituţiilor economiei româneşti moderne, Camera bucureşteană premiază consecvenţa, dezvoltarea şi contribuţia la construirea unui ţesut economic complex, cu impact măsurabil asupra evoluţiei ecosistemului economiei în societate. La 150 de ani de la înfiinţare, Camera bucureşteană dovedeşte că are suflul necesar pentru a fi mult timp de aici înainte, la toate nivelurile, vocea echilibrată şi ascultată a celei mai puternice comunităţi de afaceri a ţării, cea a Capitalei, şi un liant natural între nevoile mediului de afaceri şi decidenţi.(…) De un sfert de veac premiem excelenţa în toate formele ei. Prezentăm afaceri de succes, dar nu uităm că în spatele acestora sunt oameni, antreprenori vizionari, manageri consecvenţi, echipe dedicate, creative şi pline de pasiune. Dincolo de clasamente şi metodologii, de rezultate financiare de top, îi premiem pe cei care îşi doresc mâine să fie mai buni decât azi. Topul firmelor din Municipiul Bucureşti s-a dovedit de-a lungul timpului o excelentă oportunitate de a cunoaşte manageri inovatori şi antreprenori vizionari”, a declarat, la deschiderea evenimentului, preşedintele CCIB, Sorin Dimitriu.

Acesta a subliniat faptul că laureaţii de azi fac parte din cea mai dinamică şi puternică comunitate de afaceri a ţării, cea a Capitalei, unde rata şomajului este de numai 1,4%, faţă de 3,4% media la nivel naţional. De asemenea, Bucureştiul concentrează peste 23 de procente din total firmelor active în România şi 21% din totalul salariaţilor ţării, precum şi 30% din suprafaţa de vânzare şi desfacere cu amănuntul, 16% din valoarea exporturilor româneşti, 29% din valoarea importurilor şi 60% din activitatea de cercetare. Nu în ultimul rând, peste 60% din totalul investiţiilor străine realizate în România se află în Bucureşti.

Astfel, dintre cele 130.653 de firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2017, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 41.987 firme, adică 32,1% din total. Dintre acestea, Camera bucureşteană premiază 6.922 firme, adică 16,5% din totalul firmelor considerate eligibile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.