Scoțienii vor un al doilea referendum privind Brexit

0

Aproape două treimi dintre scoţieni – 64% – sunt de părere că un al doilea referendum cu privire la Brexit ar avea un rezultat favorabil rămânerii în Uniunea Europeană, relevă un sondaj citat joi de Press Association.

Conform aceluiaşi sondaj, a cărui publicare coincide cu lansarea în Scoţia a campaniei Pentru un Vot popular, aproape trei cincimi dintre scoţieni (59%) susţin organizarea unui vot cu privire la termenii acordului final de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, iar 41% se opun acestei idei.

Per total, sprijinul scoţienilor pentru rămânerea Regatului Unit în UE a crescut uşor faţă de referendumul din 2016, de la 62% la 63%.

„Scoţia poate juca un rol conducător în campania Pentru un Vot popular şi într-o revenire la bunul simţ printr-un referendum cu privire la realitatea Brexitului, nu la ficţiunile campaniei Leave din 2016”, a declarat la lansarea noii campanii la Edinburgh John Edward, fost purtător de cuvânt al campaniei Remain din Scoţia din 2016.

Circa 700.000 de persoane au luat parte luna trecută la Londra la lansarea campaniei Pentru un Vot popular în capitala britanică.

Premierul scoţian Nicola Sturgeon s-a angajat ca reprezentanţii formaţiunii sale, Partidul Naţional Scoţian, în Camera comunelor să voteze în favoarea unui al doilea referendum pentru Brexit, dacă va fi cazul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.