Război total între ministrul Toader și procurorul general!

0

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a afirmat, joi seară, că Augustin Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcţia de procuror general.

„La momentul în care Augustin Lazăr era audiat pentru a deveni, mă rog, candidat la procuror general, din comisia aceea de interviu la Ministerul Justiţiei făcea parte şi o distinsă doamnă procuror, consiliera ministrului Justiţiei. A mers procedura, l-a numit pe Lazăr procuror general. Pe cine a luat Lazăr consilier personal? Pe aceeaşi distinsă doamnă de la Ministerul Justiţiei, adică un transfer, aşa, să spunem de consiliere de la ministru la procurorul general, ceea ce probabil nu e rău, denotă încrederea în dânsa şi asigurarea continuităţii, pe de altă parte”, a declarat Tudorel Toader într-o intervenţie telefonică la Antena 3,potrivit Agerpres.

El a adăugat că Augustin Lazăr ar fi făcut acelaşi lucru şi cu procurorii de la Inspecţia Judiciară care au făcut verificări la Parchetul General.

„La un moment dat a făcut Inspecţia Judiciară verificări la Parchetul General – trei doamne procuror. S-a terminat inspecţia, mă rog, raportul a fost majoritar favorabil, s-a terminat. Pe cine a luat Lazăr la Parchetul General? Exact pe acele doamne care au fost în control”, a precizat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a mai spus că dosarul de candidatură depus de Augustin Lazăr la Ministerul Justiţiei a fost incomplet, susţinând că există mai multe motive pentru revocarea acestuia din funcţie, în afara celor 20 de puncte anunţate de el.

„Erau motive de natură constituţională. Eu m-am oprit la 20, dar puteam să scriu mult mai multe, dar uneori degeaba scrii, degeaba vorbeşti, dacă lumea se ţine de soluţie, dincolo de argumente. Să nu uităm chestiunea aceea: ‘propunerea de revocare este neadecvată, nu îl revoc şi voi citi mai târziu raportul’. Şi atunci ce să mai vorbim?”, a spus Toader.

„Sper să îmi daţi dreptate, dacă nu acum, măcar la un moment dat. Justiţia trebuie resetată toată”, a adăugat ministrul.

La rândul său, procurorul general Augustin Lazăr afirma, după ce Ministerul Justiţiei a gfăcut publice, cu întârziere de o zi, documentele referitoare la numirea sa, că a aflat abia după o săptămână de suspans că ordonanţa de clasare invocată de ministrul justiţiei nu a fost emisă, confirmată sau verificată de el, când era procuror la Alba Iulia, apreciind că acesta este „un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului”. Lazăr a explicat modul în care a apărut eroarea referitoare la clasarea unui dosar vizându-l pe preşedintele Iohannis.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.