Cititul te ajuta sa descoperi adevarul!

0

Luni, 5 noiembrie 2018, demareaza in Braila seria de toamna a Conferintelor BookLand Evolution (editia a 5a), cel mai amplu proiect cultural, care ofera anual liceenilor si studentilor din 23 orase o oportunitate excelenta de dezvoltare personala prin discutii libere cu sute de profesionisti consacrati.

Tinerii braileni sunt asteptati intre 5-9 noiembrie, in intervalul orar 14:00-16:00, la Biblioteca Judeteana Panait Istrati (Piata Poligon nr.4). Speakerii Conferintelor BookLand Evolution sunt: Corina Ciuraru, Dionise Mocanu, Cornelia Miler, Marius Vernescu, Codruta Nedelcu, Gabriel Ion, Cristinel Stoica Popa, Cristina Sabrina Popescu, Daniel Puflene, Doina Popescu Braila, Armanda Filipine, Dan Ciurea, Cati Lupascu, Valerica Oprisanu si Gabriel Stoica. Moderatorul evenimentului este Florentina Dragoi.

 Suntem ceea ce ne place sa fim pentru noi – in ochii nostri, ceea ce inteleg ceilalti in ochii lor. In realitate, suntem atat cat am reusit sa ne cunoastem si sa ne (re)formam mai aproape sau mai departe de imaginea Omului ideal, daca ne-am propus-o cumva ca model. Viata noastra va fi frumoasa ori nu, in functie de felul in care invatam sa urcam un munte sau o scara, sa protejam o fiinta sau o planta, sa admiram rasaritul si sa ascultam sfaturile bunicilor, dar mai ales sa deschidem carti. Pentru ca oricata invatatura si experienta am avea, oricati prieteni si membri ai familiei binevoitori si darnici ne-ar ajuta, nu ajung clipele ca sa traim totul, sa pricepem in profunzime bogatia lumii. „– Armanda Filipineprofesor coordonator la Cercul de Ziaristica din Palatul Copiilor Braila, unic redactor si administrator al revistei online „Braila Chirei”, jurnalist, scriitor.

 ” O cariera de succes presupune un cumul de factori, toti la fel de importanti. Dar cel mai si cel mai important, cel care, de fapt, asigura succesul,  este PASIUNEA. Doar o meserie facuta cu pasiune iti da increderea, curajul si dorinta de a performa si, de ce nu, puterea de a face sacrificii. Pentru ca orice meserie inseamna si sacrificii. Dar, cum spun marii intelepti, niciun sacrificiu nu-i prea mare atunci cand exista pasiune. Asa ca, inainte de orice decizie sau alegere, intreaba-te sincer ce sacrificii ai fi dispus sa faci pentru ceva in care nu te regasesti, ce recompensa astepti dintr-un job care nu te reprezinta. Alegerea este intotdeauna ta! Eu pot doar sa-ti povestesc despre alegerile mele.” – Cati Lupascuredactor sef Obiectiv- Vocea Brailei

„Consider ca piata de carte nu este deloc saturata, asa cum se spune de multe ori. Dimpotriva. In special la capitolul carti pentru copii cred ca ar trebui incurajati si sprijiniti tot mai multi oameni (nu doar scriitori) de a scrie carti pentru copii. De cand am citit undeva ca in Olanda se editeaza anual 2000 de carti pentru copii, scrise de oameni din  categorii sociale diferite, mi-am dat seama ca noi suntem foarte in urma la acest capitol. Diversitatea nu face decat sa aduca un plus de valoare pietei de carte, nicidecum sa o satureze. „– Valerica Oprisanublogger

Intrarea la conferinte este LIBERA!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.