Inundațiile fac ravagii în Italia. Cel puțin 12 morți, în Sicila!

0

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în Sicilia în urma valului de vreme nefavorabilă care afectează Italia de o săptămână. Bilanţul anterior, anunţat duminică dimineaţa, indica zece decese în Sicilia.

Două persoane, un bărbat şi o femeie, au murit în provincia Agrigento după ce maşina în care se aflau a fost luată de torenţi, a indicat duminică un purtător de cuvânt al prefecturii capitalei siciliene. ”Sunt în continuare persoane dispărute”, a precizat oficialul citat de Reuters.

Aproximativ treizeci de persoane şi-au pierdut viaţa în ultima săptămână în Italia din cauza furtunilor, tornadelor, inundaţiilor, alunecărilor de teren şi vânturilor violente, notează DPA, potrivit Agerpres.

Apărarea Civilă din Italia a indicat că şaptesprezece persoane au murit în urma fenomenelor meteorologice din ultima perioadă, cifra excluzând decesele din Sicilia, precizează Reuters.

Scafandrii angrenaţi în operaţiunile de salvare din Sicilia au descoperit nouă cadavre într-o casă inundată, au anunţat duminică dimineaţă autorităţile locale pe Twitter, după ploile puternice din regiune.

Primarul din Casteldaccia, Giovanni Di Giacinto, a spus că descoperirea trupurilor neînsufleţite reprezintă o „uriaşă tragedie”, a relatat agenţia italiană de ştiri Ansa.

Vânturile violente şi ploile abundente care au afectat această săptămână Italia au distrus de asemenea zeci de hectare de pădure, în special în nordul ţării, au anunţat vineri autorităţile italiene. Regiunea Veneto din nord-estul Italiei a fost deosebit de afectată, unde sute de copaci au fost dezrădăcinaţi pe versanţii munţilor Dolomiţi, în urma vânturilor extrem de puternice de joi. „Peisajul arată ca după un cutremur de pământ”, a declarat guvernatorul acestei regiuni, Luca Zaia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.