Ministrul Toader, despre contestația lui Augustin Lazăr

0

Tudorel Toader, ministrul justiției, a fost întrebat luni dimineață despre contestaţia depusă de Augustin Lazăr împotriva raportului de evaluare prin care i s-a cerut revocarea.

Tudorel Toader a declarat luni că a primit contestaţia făcută de procurorul general Augustin Lazăr, cu privire la procedura de revocare, şi va face declaraţii detaliate, precizând că dosarul de candidat a lui Lazăr conţinea, în 2016, doar un CV şi scrisoarea de intenţie.

„În România, accesul la justiţie e garantat pentru orişice persoană. Fiecare, dacă e nemulţumit, şi sigur că dânsul e nemulţumit, are dreptul să adreseze unui judecător. Problema e să nu abuzăm de dreptul acesta, deşi, din păcate, mulţi abuzează. Am plângerea aceea, am citit-o, azi când programul îmi va permite, voi face o declaraţie mai cuprinzătoare, privind legalitatea procedurii numirii în funcţia de procuror general”, a anunţat ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă au fost greșeli în evaluarea de 20 de puncte a procurorului general, Tudorel Toader a răspuns că „întrebarea pe care mi-ați pus-o mie, fiți de acord că nu sunt eu destinatarul întrebării”.

„Când vin, dacă mai sunteți aici, vă mai spun o frază”, a adăugat ministrul justiției la sosirea la minister.

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a contestat la Ministerul Justiţiei raportul de evaluare întocmit de Tudorel Toader, prin care i-a cerut revocarea, informează România TV. În paralel, Augustin Lazăr, a cerut la Curtea de Apel Alba suspendarea procedurii de revocare până la soluţionarea contestaţiei de la Ministerul Justiţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.