Costul uriaș al lichelismului și lașității politice

0

Secretarul general, Marian Neacșu și vicepreședintele Adrian Țuțuianu au fost excluși din PSD. Doi dintre puciștii care au încercat, în urma unei lovituri eșuate de Palat, să-l răstoarne pe liderul suprem al partidului, Liviu Dragnea, au fost maziliți de Comitetul Executivul Național al partidului! Era evident că Dragnea nu putea lăsa nepedepsită revolta puciștilor! Neputând să-i excludă in corpore, a preferat, prin aplaudacii săi obedienți din CexN, să le dea acestora un semnal foarte clar! Și i-a exclus pe doi dintre aceștia!

Lașitatea rămâne, însă, cuvântul de ordine în PSD! Deși au votat împotriva excluderii celor doi, cei care au semnat scrisoarea anti-Dragnea s-au dovedit incapabili să reacționeze, să adopte o atitudine tranșantă, să-și apere colegii! Dacă cei nemulțumiți, șapte,opt, zece, ar fi pus piciorul în prag și ar fi amenințat cu demisiile în cazul în care vreunul dintre semnatarii scrisorii anti-Dragnea ar fi fost excluși, situația ar fi fost alta! Pentru că Dragnea nu-și permitea luxul de a rămâne, în condițiile unei majorități parlamentare tot mai firave, fără 15-20 de parlamentari!

Dar, câți dintre noi nu ne aducem aminte cum, în anii de școală, se mai punea la cale câte un chiul generalizat, susținut, evident, chiar de unii tocilari ai clasei. Și de câte ori nu ne-am confruntat cu situația în care se discuta, în prealabil, că în ziua următoare nu se venea la ora de română sau matematică? Toți conveneam asupra acestui aspect, iar ulterior aflai că ora respectivă se ținuse pentru că mulți dintre cei care își umflaseră mușchii uitaseră promisiunea și veniseră obedienți la școală!

Așa stau lucrurie și în PSD! Tudose, Stănescu, Ciolacu, Mocioalcă, Bădălău, Negoiță, chiar liderul gălăgios al acestui grup de disidenți,  Gabriela Firea, trebuiau să bată cu pumnul în masă, chiar în minoritate fiind! De ce nu au făcut acest lucru? Din simplul motiv că nu sunt altfel decât cel pe care l-au contestat!

Mai mult, Gabriela Firea a trimis o scrisoare deschisă, tocmai de la Madrid, înfierându-l pe Dragnea! Această epistolă, inutilă ca și celelalte, nu a făcut altceva decât să gireze decizia lui Dragnea în privința execuțiilor politice ale celor doi puciști. Și anume, Dragnea a profitat de prilej și a spus că Firea l-a atacat și nu a fost exclusă, din simplul motiv că nu este interesat/afectat când este atacat el, ci doar când, vezi Doamne, este atacat partidul!

Nu știu dacă Firea a făcut, cu bună-știință sau nu, jocul mizerabil al lui Dragnea, însă scrisoarea deschisă a reprezentat ocazia ideală pentru Dragnea să scape de Neacșu și Țuțuianu!

Crede cineva că, cu timpul, nu vor ajunge să plătească, pe rând, prețul neobedienței față de liderul suprem, fiecare dintre puciști? Timpul va demonstra că așa stau lucrurile!

Tocmai din acest motiv, Dragnea va continua (pentru cât timp, vom vedea!) să conducă, după bunul plac, un partid care este incapabil să reacționeze la modul dictatorial al acestuia de a-și impune deciziile!

Din păcate pentru pesediști, urmează un ciclu de alegeri care le va arăta foarte clar faptul că milioanele de români nu sunt nici cretini, nici tâmpiți și nici nu pot fi cumpărați cu doi lei în plus la pensii sau salarii, așa cum cred mulți dintre liderii PSD! Eșecul guvernării este total, în ciuda propagandei plătită cu sume fabuloase, care continuă furibund lupta cu un imaginar stat paralel. Păi, stimați colegi jurnaliști, jalnici deontologi, cazul Tel Drum este cea mai elocventă dovadă a existenței corupției unui lider politic care a profitat de banii publici și care acum, chipurile, se luptă cu abuzurile din Justiție! Dacă Justiția își făcea treaba, statul de drept era departe! Iar multe lichele, ani grei la pușcărie!

În altă ordine de idei, Dragnea, PSD, Coaliția de guvernare, merg mai departe! Fac ceea ce știu să facă: să confiște România, pas cu pas, în interes de gașca politică! Așa cum a făcut, ani la rând, și Băsescu, dar și mulți alții înaintea sa!

Ce păcat că peste câteva zile vom sărbători, în acest interminabil scandal, Centenarul Marii Uniri! Disonanța dintre iluștrii înaintași și lichelele ordinare care populează astăzi scena politică este asurzitoare! Dar mai are timp cineva dintre actorii politici, care zbiară pe fronturile războaielor pentru Putere, să se privească în oglindă și să înțeleagă cât de jalnic este? Mă îndoiesc!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.